Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Pupila ta ți-ar putea spune cât de bine vezi!

Susținut de MacuShield

Pupilă mărită, vedere mai bună?

Unii oameni se nasc cu o vedere atât de bună încât pot vedea lucrurile în detaliu perfect chiar dacă nu există lumina potrivită. Te-ai întrebat vreodată cum reușesc acești oameni?

Ei bine, ceea ce trebuie să știi despre ei înainte de a începe această discuție despre acuitatea vizuală (capacitatea unui pacient de a vedea clar) ar fi reflexul lor pupilar – sau pupilele, pe scurt.

Cu cât pupila ta se adaptează mai bine la lumină și oferă retinei cantiatea potrivită, cum ar fi citirea unui text la diferite distanțe; cu atât mai multe șanse ai de a vedea clar.

“Un front de undă este o suprafață pe care o perturbare optică are o fază constantă. Razele și fronturile de undă sunt două abordări reciproc complementare ale propagării luminii. Fronturile de undă sunt întotdeauna normale (perpendiculare) pe raze.

Pentru ca lumina să convergă într-un punct perfect, frontul de undă care iese din sistemul optic trebuie să fie o sferă perfectă centrată pe punctul de imagine. Distanța în micrometri între frontul de undă real și frontul de undă ideal este aberația frontului de undă, care este metoda standard de a arăta aberațiile ochiului” – sursa Wikipedia

Măsurarea erorii de front de undă a unui ochi oferă o metodă de evaluare a proprietăților optice dincolo de sferă și cilindru, de evaluare a terapiei concepute exclusiv pentru îmbunătățirea acestor calități ale ochilor noștri, precum și de furnizare a informațiilor necesare pentru a putea fi făcute rețete care să minimizeze toate cazurile de erori de refracție.

Utilizarea chirurgiei corective pentru ameliorarea simptomelor cauzate de aberațiile oculare poate fi un factor important în determinarea performanțelor vizuale. S-a descoperit că doar o mică parte poate fi explicată prin măsurătorile erorilor de front de undă, ceea ce înseamnă că există și mulți alți factori în joc!

pupila

 

Acuitatea vizuală

Testele de acuitate vizuală nu sunt deosebit de sensibile la nivelurile scăzute de aberații, așa că nu este de mirare că nu se corelează bine cu eroarea de front de undă. Măsurătorile clinice obișnuite pentru funcția vizuală (cum ar fi contrastul ridicat) pot fi sporite în sensibilitate prin numărarea tuturor literelor citite corect până la un număr stabilit și prin convertirea acestui număr total într-un scor de acuratețe a ceea ce a fost văzut sau scris!

Se pare că o aberație poate fi folosită pentru a echilibra o alta.

Ce măsurători ale calității optice ar putea fi mai bine corelate cu performanța vizuală?

Nu există un răspuns definitiv, dar există câteva direcții. O perspectivă asupra unor idei care sunt explorate în prezent poate fi obținută prin inspectarea modului în care eroarea frontului de undă este distribuită de-a lungul pupilei – cu cât este mai mare zona din centru, cu atât mai mare este acuitatea.

Ar trebui să te concentrezi asupra tuturor obiectelor din fața ta, deoarece te va ajuta cu contrastul și acuitatea, care sunt factori importanți atunci când se determină cât de bine se pot vedea obiectele aflate la diferite distanțe de ele.

Până în prezent, investigațiile indică faptul că a avea o aberație sferică (corecție) mai mică de 5% ar fi cea mai bună pentru îmbunătățirea nivelurilor de acuitate, dar acest lucru ar putea să nu se aplice dacă cineva este miop sau hipermetropic în schimb. Este nevoie de noi măsurători ale performanței optico-neurale care să se coreleze mai bine cu măsurile clinice ale funcției vizuale și de noi măsurători pentru evaluarea calității.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This