Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Culorile & Filtrarea Luminii

Doar o parte din lumină ajunge la retină

        Fotoreceptorii Și CULORILE

Fotoreceptorii se află în centrul retinei, în zona maculei și sunt responsabili de prelucrarea luminii. Fotoreceptorii sunt de 2 tipuri: bastonașele și conurile.

I

Bastonașele

Acestea sunt responsabile de vederea periferică și vederea în condiții de lumină slabă.

I

Conurile

Acestea sunt responsabile de vederea în detaliu și de procesarea integrală a luminii. Conurile pot procesa trei tipuri de lumină (RGB): Roșu (Red), Verde (Green), Albastru (Blue).

conuri culori

Conurile nu sunt distribuite uniform

Conurile roșii

Sunt cele mai numeroase din retină, reprezentând aproximativ 64% din totalul conurilor. Ele procesează lumina roșie (cu energie mică).

conurile verzi

De asemenea destul de des întalnite și acoperă aproximativ o treime (32%) din total. Ele procesează lumina verde (cu energie medie).

conurile albastre

Cele mai rar întâlnite în retină cu doar 2% densitate din total. Acestea sunt responsabile de procesarea parțială a luminii albastre (cu energie mare). Restul luminii trebuie filtrată până ajunge la fotoreceptori, altfel va afecta retina. Acest rol de fotoprotecție îl are PIGMENTUL MACULAR.

Culorile Sunt complementare

Culorile & lumina

Culorile complementare sunt cele care combinate vor produce tonuri de gri, alb sau negru. Fiecare culoare are „negativul” ei. Atunci când noi vedem o culoare, înseamnă că acel obiect absoarbe tot spectrul de lumină ROGVAIV mai puțin unda pe care o reflectă și care îi dă culoarea.

Pe același principiu funcționează și aparatul foto care înregistrează imaginea cu culorile, negativ, pentru ca atunci când sunt developate să iasă culorile normale. La fel se întâmplă și când privim un obiect fix pentru mai mult timp. Când vom închide ochii vom vedea aceiași imagine doar că în negativ.

culoare rosu si albastru

Roșu & Bleu

Negativul culorii roșu este bleu. Asta înseamnă că atunci când un obiect are culoarea roșie, acesta va absorbi toate celelalte unde de lumină, cu excepția ei.

culoare verde si indigo

Verde & indigo

Negativul culorii verde este indigo-ul. Daca veti privi mult timp un obiect verde și veți închide ochii, veți vedea același obiect dar în culoarea indigo.

culoare albastru si galben

Albastru & Galben

Daca un obiect este galben, înseamnă că va absorbi inclusiv unda de lumină albastră și invers. De aceea, ochelarii au acel filtru de lumină albastră, pentru că o absorb astfel încât să nu ajungă la retină.

MACUSHIELD

A

Îmbogățește...

…concentrația din sânge a acelor trei carotenoizi

A

Regenerează...

…densitatea optică a pigmentului macular

A

Augmentează...

…volumul pigmentului macular

Share This