fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

pigmentul macular

Filtru natural de lumină albastră

=

„Lentila naturală de protecție a ochiului”

\
×

Pigmentul macular

Acesta reprezintă structura care se află deasupra fotoreceptorilor și are rolul de a-i proteja, filtrând lumina albastră înainte de a ajunge la aceștia. Este format din antioxidanți ( Luteină, Zeaxantină și Mezo Zeaxantină).

Antioxidanții din pigmentul macular

Luteina

Luteina absoarbe lumina albastră și acționează ca un scut, protejând macula – structura responsabilă de vederea în culori și de percepția detaliilor fine. Luteina este implicată și în scăderea riscului de evoluție a cataractei și a DMLV.

MAcushield

10 mg Luteină

Zeaxantina

Zeaxantina – este împreună cu luteina, prezentă în aproape toate structurile oculare, iar împreună își exercită rolurile de fotoprotecție, antioxidativ și neuroprotector.

Macushield

2 Mg Zeaxantină

Mezo-Zeaxantina

Mezo – Zeaxantina este exclusiv întâlnită în centrul maculei, locul de maximă importanță în formarea imaginii detaliate și al percepției culorilor. Împreună cu luteina și zeaxantina neutralizează mai mulți radicali de oxigen – principalii implicați în stresul oxidativ – decât ar face-o separat.

MAcushield

10 mg Mezo-              zeaxantină

Beneficiul suplimentării cu MacuShield

regenerează pigmentul macular

Pigmentul macular este constituit din cei trei antioxidanți (Luteină, Mezo Zeaxantină și Zeaxantină). Acesta se „consumă” zilnic în urma proceselor metabolice și se regenerează în funcție de aportul de carotenoizi din dieta noastră. MacuShield Original conține cantitatea recomandată de antioxidanți de care acesta are nevoie pentru a funcționa la capacitate optimă.

filtrarea luminii albastre

Unul dintre rolurile principale ale pigmentului macular este de a filtra lumina albastră, astfel încât să protejeze fotoreceptorii de radiația acesteia. În momentul în care acesta are o densitate optică și un volum optim, acest rol este îndeplinit cu succes. În cazul în care filtrarea nu mai are loc în mod corect, în timp se pot dezvolta boli retiniene grave (unele dintre ele ireversibile și fără tratament existent).

Crește sensibilitatea la contrast

În urma suplimentării cu MacuShield (minim 3 luni) pigmentul macular va filtra lumina albastră optim și va crește calitatea vederii prin creșterea sensibilității la contrast. Astfel, culorile vor deveni mai vii și mai puternice (la fel cum reglăm și contrastul dispozitivelor cu care lucrăm).

Susține acuitatea vizuală

Acuitatea vizuală se va îmbunătați, detaliile fine vor fi mai bine conturate. Funcția de contrast va fi optim realizată datorită unui pigment îmbogățit cu antioxidanți.

Reduce efectul orbitor al luminii

Sensibilitatea la reflexiile orbitoare ale luminii se va reduce pentru că se va filtra unda de energie cea mai puternică pentru retină – lumina albastră.

Controlează recuperarea dupa fotostres

Recuperarea vederii după șocurile de lumină este esențială. Fotostresul care apare în momentele când suntem la volan și intrăm sau ieșim dintr-un tunel este compensat mai rapid cu cât pigmentul macular este mai dens.

Neutralizează radicalii de oxigen (are efect antioxidant)

Carotenoizii protejează organismul anihilând radicalii liberi de oxigen. Radicalii liberi sunt extrem de periculoși pentru retină, pentru că pot genera boli ireversibile cu afectarea vederii.

Pigmentul macular reglează toate „butoanele de control” ale Retinei

Share This