fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Lumina albastră este peste tot…

Soarele este principala sursă de lumină albastră, iar atunci când suntem afară suntem expuși la ea. În schimb, în interior vom da peste foarte multe surse de lumina albastră create de om. Practic toate ecranele și dispozitivele pe care le privim sunt o sursă majoră și inepuizabilă de lumină albastră.

MACUShIELD

Ochii suferă în fața luminii albastre

1% din UV

Doar o cantitate foarte mică de radiație UV ajunge la retină, aceasta fiind blocată de celelate structuri ale ochiului precum corneea și cristalinul.

Lumina albastră

Aceasta ajunge integral pe suprafața retinei dar este filtrată de pigmentul macular care are rolul de a proteja fotoreceptorii foarte sensibili.

Efectul digital

Toate dispozitivele (computere, tablete, telefoane, TV) emit o cantitate imensă de lumină albastră care produce oboseală oculară intensă.

Nu este toată rea

Lumina albastră nu trebuie blocată integral. Cantități mici ne ajută memoria și funcțiile cognitive, în special atenția  și starea de spirit.

 

 

Știai că poți să îți reglezi contrastul prin suplimentarea Pigmentului Macular?

Înainte

După

laptop lumina albastra

Expunerea la

Lumina albastră poate afecta vederea

Aceasta este filtrată în special de pigmentul macular, pentru că doar 2% din fotoreceptorii umani pot procesa lumina albastră. Având un nivel ridicat de energie, aceasta poate produce distrugeri la nivelul structurilor retinei. De aceea, suplimentarea pigmentului macular cu cei trei antioxidanți care il compun (Luteină, Zeaxantină, Mezo Zeaxantină) îl vor ajuta sa își îndeplinească funcția de fotoprotecție. Acest lucru este cu atât mai important după operația de cataractă și în cazul în care aveți riscul de a dezvolta degenerescență maculară legată de vârstă.

Pigmentul Macular

Este ochelarul de protecție intern al ochiului

Adesea ne simțim obosiți după o zi lungă de lucru în fața calculatorului și de cele mai multe ori cumpărăm ochelari de protecție împotriva luminii albastre. Natura ne-a oferit un astfel de ochelar intern sub forma Pigmentului Macular. Acesta, format din carotenoizi de culoare galbenă, protejează și filtrează lumina albastră înainte ca aceasta să ajungă pe retină. Astfel, cu ajutorul lui, performanța vizuală crește din punct de vedere al detaliilor fine și al sensibilității la contrast. Din păcate, acesta se consumă zi de zi și se regenerează din dieta pe care o avem. De cele mai multe ori este benefică augmentarea acestuia cu suplimente alimentare.

lumina albastră

Utilizați filtrul de lumină albastră pe toate dispozitivele cu care lucrați. Veți vedea culorile atenuate, vă veți obișnui repede și veți simți diferența.

Trucuri de la Macushield

Evitați dispozitivele cu ecrane cu cel puțin 60 minute înainte de somn pentru a adormi și a vă odihni mai bine.

Trucuri de la MacuShield

Faceți cel puțin o cură de 3 luni în fiecare an cu MacuShield pentru a vă completa aportul de care ochiul are nevoie.

Trucuri de la MacuShield

 

Știi de ce este cerul albastru?

Pentru că lumina albastră are o energie foarte mare și din cauza aceasta se împrăștie mult mai rapid

decât celalte tipuri de lumină (roșie sau verde) în momentul în care intră în contact cu aerul și apa din atmosfera noastră.

Acesta are ca rezultat culoarea albastră a cerului atunci când nu este înnorat.

Share This