Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Lumina cu LED – performanță sau pericol

Susținut de MacuShield

LED-urile sunt noua tendință de iluminat a timpului nostru

LED-urile sunt mai luminoase ca niciodată! LED-urile pot fi aplicate în interior sau în exterior; ele degajă puțină căldură, ceea ce înseamnă că nu vor provoca niciun disconfort atunci când le atingeți. Pe lângă eficacitatea lor în ceea ce privește economisirea resurselor, interesul a crescut rapid în rândul persoanelor care își doresc o viață mai sănătoasă, prin caracteristica ecologică.

Îmbunătățirea calității vieții

Oamenii de știință au descoperit că lumina puternică, sub forma iluminatului artificial alb, poate fi folosită pentru a ne îmbunătăți ritmul circadian. Acest lucru include și nivelul de vigilență și de performanță cognitivă, care sunt influențate zilnic de acest tip de iluminare fără ca noi să știm asta! Studii recente au arătat că poate fi combinată cu alte tratamente, cum ar fi medicamentele pentru tulburarea afectivă sezonieră (SAD), probleme de somn, cum ar fi insomnia; anxietate și chiar depresie.

Luminile artificiale ar putea, de asemenea, să facă parte din programele de terapie după un accident în care oamenii și-au pierdut capacitatea de a-și folosi mâinile în mod corespunzător. S-a demonstrat că iluminatul artificial afectează procesele naturale, interferează cu producția de melatonină și perturbă ritmul circadian. Lumina albastră este cea care perturbă cel mai rău acest ritm, deoarece interferează mai mult decât alte culori.

 

led

Expunerea la lumină înainte de culcare

Dacă te expui târziu în noapte sau dimineața devreme, când corpul tău are nevoie de întuneric pentru a se reface, atunci acest lucru ar putea avea efecte grave asupra sănătății.

S-a demonstrat că sistemul circadian poate fi activat de o varietate de surse de lumină. Din acest motiv, este posibil să se utilizeze CIL (lămpi cu indexare circadiană) și să se determine dacă un anumit tip va funcționa bine cu ochii tăi.

Așadar, de ce LED-uri albe?

Ledurile albe (care au la bază cele 4 pachete RB,MAB,MGB,MB) au cea mai bună calitate a culorilor, cea mai înaltă performanță vizuală descoperită și un efect circadian excelent.

Iluminarea artificială poate fi sănătoasă și eficientă cu tipul potrivit de LED. Cercetătorii au descoperit că diferite LED-uri albe au un impact asupra simțurilor – de la calitatea vederii (coloritul), la performanța în timpul orelor de lucru, când nu folosim atât de mult aceste corpuri de iluminat sau dorim ceva mai subtil decât sursele de lumină puternice. Acestea conțin puțină componentă albastră asemănătoare celei de la calculatoare, telefoane, etc.

 

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This