Vezi culorile mai bine!
LMZ te ajută să vezi culorile mai bine! Carotenoizii maculari contribuie la o performanță vizuală superioară.
Află mai mult din articolul de mai jos!
Lumea în culori
Felul în care percepem culorile are un impact foarte mare asupra calității vederii noastre, putând face cu adevărat diferența atunci când vine vorba de performanța vizuală.
Nivelul nostru de percepție al culorilor poate afecta în mod direct numeroase caracteristici ale vederii, cum ar fi raza vizuală, percepția formelor și a texturilor sau percepția spectrului cromatic.
În consecință, felul în care interpretăm mediul înconjurător prin intermediul simțului vederii depinde în mare măsură și de modul de percepție a culorilor.
Percepția noastră asupra culorilor depinde, la rândul său, de interpretarea senzorială a luminii.
Mai simplu spus, ochiul uman nu vede în realitate culoarea, ci mai degrabă lumina care se reflectă de pe diferite obiecte.
Numai lumina reflectată de pe obiecte este capabilă să activeze procesul vizual din ochi și apoi din creier, astfel încât noi să putem percepe mai departe culorile pe care le vizualizăm.
Felul în care ochiul uman percepe și interpretează lumina este esențial pentru calitatea percepției culorilor și pentru performanța vizuală în general. Capacitatea retinei de a absorbi și filtra lumina care pătrunde în interiorul ochiului joacă un rol determinant în acest proces, astfel că sănătatea și buna funcționare a acesteia nu pot fi neglijate.
LMZ sporește sensibilitatea la contrast?
Luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina sunt cei mai importanți carotenoizi maculari folosiți de ochiul uman și, în special, de retină pentru absorbția și filtrarea luminii, în procesul de interpretare vizuală a culorilor.
Acești carotenoizi maculari au rolul de fortifica retina împotriva razelor de lumină ultravioletă provenite de la Soare și împotriva undelor de lumină albastră emise de ecranele diferitelor dispozitive pe care le folosim.
În același timp, luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina contribuie la îmbunătățirea sensibilității oculare la contrast, la creșterea percepției fundalelor, formelor și texturilor, precum și la reducerea fotofobiei.
Mulțumită acestor proprietăți importante, pigmenții maculari ne permit să ne protejăm ochii de undele de lumină dăunătoare vederii și simultan, să fortificăm percepția noastră vizuală a undelor care ne permit să interpretăm culorile, texturile și formele, precum și vederea în profunzime.
Este demonstrat clinic faptul că absorbția selectivă a luminii albastre poate avea un impact puternic asupra sensibilității oculare a percepției culorilor. Mai exact, felul în care ochiul uman filtrează lumina albastră determină armonizarea culorilor și, în consecință, felul în care noi percepem lumea pe care o vedem.
De asemenea, este clar determinat faptul că densitatea pigmenților maculari din interiorul retinei va juca un rol determinant în sporirea sau reducerea percepției luminii.
Astfel, menținerea unui nivel optim de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină este foarte importantă pentru a asigura retinei toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a filtra în mod eficient undele nocive de lumină, menținând acuitatea noastră vizuală în cei mai buni parametri.
Nu uita de LMZ!
În plus, așa cum arată o serie de studii din domeniul oftalmologic, există o corelație puternică între dezvoltarea afecțiunilor degenerative de vedere, precum degenerescența maculară și slăbirea acută a gradului de percepție a culorilor.
Mai mult, declanșarea și dezvoltarea acestor afecțiuni este, la rândul său, corelată cu deficitele de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină, iar în numeroase cazuri suplimentarea dietei cu carotenoizi maculari va avea ca efect stagnarea sau ameliorarea simptomelor bolii.
Asigură-ți o performanță vizuală superioară și o percepție mai bună asupra culorilor cu MacuShield, suplimentul cu un conținut optim de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină!