Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Cum scazi sensibilitatea ochilor la lumină puternică: beneficiile luteinei, zeaxantinei și mezo-zeaxantinei

Susținut de MacuShield

Protejează-ți vederea cu LMZ!

Ochi sensibili la lumină? Protejează-ți vederea cu LMZ! Află mai multe despre beneficiile luteinei, zeaxantinei și mezo-zeaxantinei.

Sensibilitate la lumină

Atunci când ochii tăi devin sensibili la lumină puternică, viața cotidiană este afectată în numeroase moduri. La prima vedere, acestea par mărunte, însă în timp își pot spune cuvântul.

De la ieșiri în aer liber de care nu te poți bucura din cauza razelor de soare, la disconfortul repetat care apare pe parcursul unei zile obișnuite, efectele sensibilității la lumină nu ar trebui subestimate.

Dacă simți că ochii ți se adaptează mai greu la o cantitate mai mare de lumină și ți se pare confortabil să porți frecvent ochelari de soare, te confrunți cu o sensibilitate mare la lumină puternică.

Până la un punct, este normal să ne ferim ochii de lumina puternică. Spre exemplu atunci când razele soarelui bat direct înspre ei.

Strângerea pleoapelor și ferirea ochilor sunt mecanisme de apărare pentru a evita expunerea excesivă la lumină deosebit de puternică.

Totuși, pe termen lung, să faci frecvent aceste gesturi presupune o probabilitate mai mare de apariție a ridurilor de expresie în jurul ochilor.

În schimb, dacă sensibilitatea ochilor apare și la lumină de intensitate medie, iar simptomele sunt mai intense, incluzând senzația de durere, atunci ne referim la o afecțiune medicală numită fotofobie.

Sunglasses

Despre luteină, mezo-zeaxantină și zeaxantină

Luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina sunt carotenoizi maculari, substanțe care se găsesc la nivelul ochilor, în special în maculă și retină.

Acestea sunt importante pentru menținerea unei vederi sănătoase și au o serie de efecte pozitive.

Acestea sunt: crearea unei bariere împotriva luminii albastre excesive, obținerea unui efect antioxidant, creșterea acuității vizuale și întârzierea sau ameliorarea simptomelor unor afecțiuni oculare.

Luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina pot fi obținute din surse externe, însă se află în cantități foarte mici și doar în anumite alimente, așa că este ușor să te confrunți cu un deficit.

Atunci când acești trei pigmenți maculari nu sunt prezenți în cantități corespunzătoare, riscul să te confrunți cu o sensibilitate la lumină puternică este mai mare.

Prin aportul de carotenoizi maculari din suplimente alimentare, te asiguri că nu există o deficiență de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină în maculă și în retină și, astfel, acționezi pentru scăderea sensibilității ochilor tăi la lumină puternică.

Un studiu a ajuns la concluzia că, prin faptul că absorb lumina, pigmenții maculari duc la atenuarea disconfortului cauzat de lumina puternică și la creșterea nivelului necesar de lumină pentru a declanșa sensibilitatea.

Cu alte cuvinte, atunci când avem gradul optim de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină la nivelul retinei și maculei, lumina trebuie să fie mult mai puternică pentru a ne deranja.

Cum scăpăm de sensibilitate la lumină?

Sensibilitatea la lumină puternică poate fi neplăcută, dar, din fericire, poți lua mai multe măsuri pentru a o ameliora simțitor. Asigurarea unui aport optim de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină este o metodă eficientă și naturală de a scădea sensibilitatea ochilor la lumină.

Sensibilitatea la lumină nu trebuie luată doar ca problemă de sine stătătoare, deoarece uneori poate fi simptomul unei afecțiuni oculare.

Cea mai frecventă afecțiune cu care este asociată sensibilitatea la lumină este sindromul ochiului uscat, fiind unul din simptomele acestuia, pe lângă roșeața ochilor, iritarea acestora și senzația de corp străin.

Și în acest caz, aportul de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină este de ajutor și scade considerabil sensibilitatea la lumină.

Creează o barieră împotriva luminii puternice cu ajutorul MacuShield, suplimentul alimentar cu luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină care scade sensibilitatea ochilor la lumină.

Întreabă medicul oftalmolog de MacuShield, suplimentul ce susține performanța vizuală!

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This