Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Cum menții o vedere sănătoasă: rolul esențial al luteinei, zeaxantinei și mezo-zeaxantinei

Susținut de MacuShield

Cum menții o vedere sănătoasă?

Află cum menții o vedere sănătoasă cu LMZ3 și care sunt beneficiile carotenoizilor asupra performanței vizuale.

Importanța menținerii unei vederi sănătoase

Văzul nu este doar un simț important pentru om, ci acela pe care se bazează cel mai mult pentru a obține informații din mediul înconjurător.

Mare parte din modul în care percepem lumea se datorează vederii noastre, așa că menținerea sa în parametri optimi este deosebit de importantă.

Din păcate, ochii sunt un organ destul de sensibil, iar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul ca aceștia să fie afectați de diferite afecțiuni crește simțitor.

Mai mult, studiile arată că numărul persoanelor care vor dezvolta afecțiuni ale vederii este în creștere.

Se estimează că până în 2050, 895 milioane de oameni din toată lumea se vor confrunta cu o condiție care afectează vederea, o creștere de 150%. 

De aceea, oricând ai posibilitatea să faci ceva pentru a-ți menține sănătatea vederii, nu ezita să acționezi.

În multe cazuri, nici nu va fi nevoie de mult efort ca să-ți scazi riscul de afecțiuni la nivelul ochilor.

blue eye close

Despre LMZ

Una din măsurile simple, naturale și eficiente pentru menținerea unei vederi sănătoase este asigurarea unui aport optim de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină.

Aceștia sunt cei trei pigmenți maculari cu un rol esențial în sănătatea ochilor și funcționarea corespunzătoare a acestora. 

Luteina, numită și „vitamina ochilor”, se găsește în ochi, în special în zona periferică a retinei. Aceasta creează un filtru protector față de lumina albastră și previne numeroase afecțiuni degenerative ale ochilor. 

Zeaxantina se află în centrul maculei și al retinei, având proprietăți similare cu ale luteinei, la care se adaugă și creșterea acuității vederii, prin creșterea capacității vederii de a distinge corect umbrele și nuanțele. 

Mezo-zeaxantina este o xantofilă care poate fi găsită doar în centrul maculei, cu funcții de filtrare a luminii. Față de luteină și zeaxantină, aceasta este mult mai puțin asimilată prin alimentație, fiind predominant convertită prin metabolizarea celorlalți carotenoizi. 

Fiecare din acești trei carotenoizi maculari are beneficii în raport cu sănătatea ochilor, însă cel mai mare impact pozitiv apare atunci când toți sunt prezenți într-o cantitate adecvată.

Împreună, luteina, zexantina și mezo-zeaxantina au un efect antioxidant, încetinind procesul de îmbătrânire a țesutului ochiului, un aspect esențial în menținerea unei vederi sănătoase.

Aceste trei xantofile apără ochiul împotriva radicalilor liberi și al stresului oxidativ și, în consecință, de efectele acestora asupra vederii.

LMZ – pentru o vedere performantă

Carotenoizii maculari cresc acuitatea vizuală și sensibilitatea la contrast și, în același timp, scad impactul orbitor al luminii puternice – toate acestea fiind caracteristici ale unei vederi sănătoase și performante.

Mai mult, aceștia scad puternic simptomele asociate sindromului ochiului uscat, care poate avea un impact negativ asupra vieții de zi cu zi. 

Expunerea ochilor la lumină albastră în mod prelungit este cunoscută a fi nocivă și un factor de deteriorare accelerată a țesutului ocular, cu efecte negative asupra vederii.

Din fericire, carotenoizii maculari au un efect protector, filtrând lumina albastră și scăzând semnificativ șansele ca sănătatea vederii să fie afectată din acest motiv. 

Totuși, unul dintre cele mai importante moduri în care luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina contribuie la menținerea unei vederi sănătoase este prin prevenirea unor afecțiuni grave. 

Luteina și zeaxantina au un efect protectiv față de degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV), cauza cea mai comună a pierderii vederii. Acești carotenoizi maculari întârziere progresia bolii, amânând semnificativ ultimele și cele mai grave stadii ale sale. 

Luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina sunt de ajutor și în cazul retinopatiei diabetice, care apare aproximativ la o treime din persoanele cu diabet.

Cele trei xantofile acționează prin reducerea stresului oxidativ, scăzând astfel gradul în care este afectată vederea. 

Pe lângă faptul că luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina sunt benefice pentru vedere, deficiența acestora constituie un risc în sine.

Pe termen lung, un nivel prea redus de carotenoizi maculari crește riscul apariției cataractei

Menține-ți vederea sănătoasă și ferește-te de afecțiunile oculare – alege MacuShield, suplimentul cu un conținut optim de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină!

 

Află mai mult!

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This