Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Prea strălucitor?

Susținut de MacuShield

Strălucirea se poate referi la multe lucruri, de la strălucirea unui om care intră într-o încăpere, plin de încredere, la strălucirea pe care o căutăm în oamenii cu care lucrăm la un scop comun, sau poate doar la strălucirea soarelui.

Există mai multe tipuri de strălucire, iar cea despre care vom vorbi în acest articol este cea care se referă la un tip de luminozitate care provoacă disconfort și iritare.

Strălucirea directă apare atunci când există un obiect direct în fața noastră din care se reflectă lumina soarelui sau alta sursă luminoasă. Acest lucru poate fi neplăcut deoarece nu suntem capabili să ne ajustăm privirea suficient de repede pentru a evita o supraexpunere inconfortabilă.

Peste ce tipuri de strălucire poți da?

O sursă de lumină puternică aflată în câmpul nostru vizual produce o strălucire directă din unghi înalt. În acest caz, apar umbre la distanță, împreună cu un iluminat puternic și direcțional, care ar putea cauza probleme atunci când te uiți la distanță.

O sursa de lumină strălucitoare vizibilă aproape direct deasupra capului produce o strălucire directă cu unghiuri joase în vederea periferică. Sprâncenele noastre ne ajută să ne protejăm ochii de acest tip de orbire, dar nu complet!

O suprafață lucioasă poate reflecta o imagine în oglindă a iluminatului de deasupra capului direct în ochi, spre exemplu reflexia becului intr-o revista lucioasa ce se afla pe masă. Această strălucire reflectată poate distrage atenția, reduce contrastul dintre ceea ce se citește și restul imaginii.

prea straucitor

 Care este cel mai enervant lucru legat de strălucirile de lumină la locul de muncă?

Timpul pe care îl petreci așteptând să dispară. Sec, nu? Fie că este vorba de lumina directă a soarelui sau de reflexiile de pe ecran, acest lucru poate duce la o mulțime de minute irosite în care nu se face nimic și există pauze bruște între sarcini.

Din fericire există soluții, iar medicul oftalmolog vă poate povesti mai multe în timpul unui control oftalmologic.

Nu este vorba doar de lumina naturală! O gestionare necorespunzătoare a străluciriilor de luminp poate avea repercusiuni negative asupra performanței angajaților la locul de muncă, asupra învățării elevilor la școală și ar putea chiar să vă compromită siguranța la volan. Așadar, asigurați-vă că investiți ceva timp pentru a cerceta cum să configurați cel mai bine aceste tipuri de lumini pentru o eficiență maximă.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This