Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Importanța somnului odihnitor – care sunt cele mai bune ore de somn?

Susținut de MacuShield

Importanța Somnului Odihnitor pentru Sănătatea Ta

Când vorbim despre menținerea unei stări de sănătate optime, discutăm adesea despre dieta nutritivă, exerciții fizice și controale medicale regulate. Cu toate acestea, un aspect esențial, dar deseori neglijat, este importanța somnului odihnitor.

Somnul joacă un rol crucial în refacerea și repararea corpului după efortul zilnic. El întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, și reglează apetitul – toate acestea contribuind la menținerea unei greutăți sănătoase. Studiile arată că lipsa cronică de somn poate duce la probleme serioase de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, depresia și afectarea cognitivă.

Cât de Mult Somn Avem Nevoie?

Deși se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, cercetările recente subliniază că nu doar cantitatea, ci și momentul somnului sunt importante, de aici importanța somnului odihnitor. Dormitul între orele 22:00 și miezul nopții este crucial pentru a te trezi odihnit și proaspăt. În această perioadă, corpul intră în somn profund, faza cea mai reparatorie a somnului, când are loc repararea țesuturilor, refacerea energiei și eliminarea toxinelor.

Dificultăți în a Adormi? Iată Câteva Sfaturi pentru un somn odihnitor:

  • Fă o baie fierbinte cu o oră înainte de culcare, folosind levănțică și granule de sare pentru relaxare și reducerea stresului.
  • Bea un ceai din plante relaxante, cum ar fi teiul sau lavanda.
  • Investește într-o saltea de calitate sau schimbă lenjeria de pat pentru a-ți îmbunătăți confortul în timpul somnului.

Beneficiile Somnului Odihnitor:

  • Îmbunătățirea imunității
  • Vedere optimă
  • Pierderea în greutate
  • Susținerea sănătății sistemului nervos și cardiovascular
  • Îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive

Asigurându-vă că sunteți în pat până la ora 22:00. Poate fi o schimbare simplă, dar eficientă, pentru a vă trezi odihnit și energizat.

Pe lângă beneficiile aduse de o alimentație sănătoasă și exerciții fizice, somnul odihnitor este un pilon esențial pentru o sănătate de lungă durată. Oferind corpului odihna de care are nevoie în fiecare noapte, ne putem bucura de bunăstarea fizică și mentală.

MacuShield, prin susținerea performanței vizuale, poate contribui la calitatea vieții, alături de un somn odihnitor. Fiecare milisecundă este importantă pentru performanța vizuală.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This