fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Care sunt cele mai bune ore de somn?

Susținut de MacuShield

Care sunt cele mai bune ore de somn?

Atunci când vine vorba de menținerea unei stări de sănătate bune, majoritatea oamenilor sunt conștienți de necesitatea unei diete nutritive, a unor exerciții fizice intense și a unor controale regulate la medic.

Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni nu realizează este că un corp sănătos are nevoie și de somn ca sursă de hrană.

Folosim somnul pentru a ne recupera și a ne repara după activitățile zilnice, întărind sistemul imunitar împotriva bolilor, îmbunătățindu-ne vederea și chiar pentru menținerea unei greutăți sănătoase prin reglarea apetitului.

Într-adevăr, studiile au arătat că privarea cronică de somn poate duce la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, depresia și afectarea cognitivă.

8 ore de somn pe noapte?

Corect sau nu?

Experții în sănătate recomandă de mult timp ca adulții să doarmă 7-8 ore pe noapte. Cu toate acestea, noi cercetări sugerează că momentul somnului poate fi la fel de important ca și cantitatea. Mai exact, studiile au arătat că dormitul între orele 22:00 și miezul nopții este crucial pentru a te trezi cu o senzație de prospețime și bine odihnit. în acest timp, corpul este capabil să intre în ceea ce se numește somn profund. Acesta este stadiul cel mai reparator al somnului și este momentul în care organismul repară țesuturile, reface rezervele de energie și elimină toxinele. Prin urmare, obținerea unui somn profund este esențială pentru menținerea unei bune sănătăți.

Nu pot să dorm! Ce să fac?

☘️fă o baie fierbinte cu o oră înainte de ora de somn. Adaugă în cada cu apă, levănțică și granule de sare, ce te vor ajuta să îți relaxezi mușchii, să îți scadă nivelul de stres și să te moleșești suficient cât să îți dorești să dormi.

☘️bea un ceai din plante. Cele mai bune sunt cele de tei sau lavandă.

☘️ Schimbă salteaua sau lenjeria de pat. Odihnindu-ți corpul pe o saltea de calitate, creierul tău va primi mai curând informația că ești gata să adormi.

Beneficiile unui somn odihnitor sunt numeroase:

Imunitate crescută, vedere mai bună, pierderea în greutate, susține sănătatea sistemului nervos și cardiovascular, susține abilitatea de concentrare și performanță pe timp îndelungat.

Dacă vă luptați să vă treziți odihnit, asigurați-vă că sunteți în pat până la ora 22:00!

Prin urmare, pe lângă faptul că oferă hrană prin alegeri alimentare sănătoase și oxigen pentru gânduri și idei, corpul nostru se hrănește și cu somn. Și oferindu-ne odihna de care avem nevoie în fiecare noapte, ne putem bucura de o sănătate și o bunăstare de durată pentru anii următori.

Macushield este potrivit pentru oricine își dorește o vedere mai bună și o viteză de reacție îmbunătățită. Fiecare mili secundă contează când vorbim de performanță vizuală.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This