Cauzele și simptomele DMLV - MacuShield Romania
Degenerescenţa maculară legată de vârstă şi stilul de viaţă

Susținut de MacuShield

Cauzele și simptomele DMLV

Află și tu mai multe informații referitoare la cauzele și simptomele DMLV, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni oftalmologice la persoanele în vârstă.

O populație îmbătrânită

S-a înregistrat o creștere a longevității și, prin urmare, o creștere a proporției populației îmbătrânite.

Se preconizează că până în anul 2025, populația geriatrică va depăşi 1,2 miliarde de oameni, din care, aproximativ 70% vor avea reședința în țările în curs de dezvoltare. Ca o consecință, poate coexista o creștere a prevalenței degenerescenței maculare legate de vârstă (DMLV).

Simptomele iniţiale ale DMLV sunt reducerea progresivă a acuității vizuale asociată cu distorsionarea imaginilor (liniile drepte apar vălurite).

O dietă sănătoasă pentru o vedere sănătoasă

Studiile au identificat un stil de viaţă care poate preveni apariţia acestei afecţiuni oculare.

O dietă sănătoasă reprezintă unul dintre puţinii factori modificabili care şi-au dovedit eficienţa în prevenţia şi întârzierea progresiei DMLV, în special al formei uscate. O alimentaţie adecvată include antioxidanţi de tipul luteinei şi zeaxantinei.

Studiul Rotterdam a evidenţiat legătura dintre aportul de nutrienți și riscul scăzut de a dezvolta DMLV. Un aport alimentar de nutrienți, precum luteina, zeaxantina, beta-caroten, acizi grași omega-3 și zinc previn riscul apariţiei DMLV.

Factori de risc în apariția DMLV

Asocierea dintre fumat și DMLV este larg cunoscută. Studiile clinice au demonstrat că fumatul este un factor de risc pentru progresia DMLV. Consumul unui număr mai mare de tigări este asociat cu un prognostic mai rezervat al DMLV.

Expunerea excesivă la ultraviolete şi lumină albastră poate induce DMLV.

Obezitatea, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare şi diabetul zaharat reprezintă factori de risc pentru apariţia şi progresia DMLV. Un control al tensiunii arteriale cu valori sistolice de sub 160 mmHg şi diastolice de sub 100 mmHg reduce riscul de progresie a DMLV formă umedă.

O alimentaţie corectă dar şi o viaţă activă ne pot scuti de numeroase boli printre care şi DMLV.

Dacă vrei să afli mai multe despre Degenerescența Maculară Legată de Vârstă, îți lăsăm aici încă un articol despre acest subiect. 

Picture1

Articol realizat de:

Dr. Mocanu Valeria

Medic primar oftalmolog,

Șef de lucrări – UMF Victor Babeș Timișoara

Centrul Oftalmologic Prof. Munteanu, Timişoara

Policlinica Regina Maria Iulius Mall, Timişoara

Clinica Neoped, Timişoara

Optic Shop, Timişoara

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This