Vitamine pentru ochi
Nu uita de vitamine pentru ochi! Carențele de vitamine pot cauza anumite afecțiuni oculare. Află mai multe în acest articol!
Vedere mereu tânără
Pe măsură ce îmbătrânim, vederea noastră începe adesea să scadă. Acest lucru se poate datora unui număr de factori, inclusiv modificări la nivelul cristalinului, scăderea producției de lacrimi și afecțiuni de sănătate subiacente.
Vitaminele sunt esențiale pentru o stare de sănătate bună, iar acest lucru include sănătatea ochilor dumneavoastră.
Luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți deosebit de importanți pentru sănătatea ochilor. În plus față de cei doi există și mezo-zeaxantina care se află fix în centrul retinei și care este cel mai puternic antioxidant dintre cei trei. Aceste substanțe nutritive ajută la protejarea retinei împotriva deteriorării și joacă, de asemenea, un rol în prevenirea cataractei.
Un grup important de vitamine și minerale pentru sănătatea ochilor sunt vitaminele A, C și E, precum și mineralele seleniu și zinc. Carotenoizii sunt antioxidanți puternici care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării. De asemenea, joacă un rol important în menținerea unei vederi sănătoase.
Vitamina A este necesară pentru producerea pigmentului vizual în retină și lipsa ei poate provoca orbire nocturnă, în timp ce o deficiență de vitamina C poate duce la uscăciunea ochilor.
Deficitul de vitamina E a fost legat de degenerescența maculară legată de vârstă, în timp ce lipsa vitaminei D de riscurile crescute de glaucom și cataractă.
Ce e bun pentru ochii tăi?
Deși toate aceste vitamine sunt importante pentru sănătatea ochilor, ele nu sunt singurele elemente care joacă un rol decisiv.
Cuprul, zincul și acizii grași Omega-3 sunt, de asemenea, esențiali pentru o vedere sănătoasă.
Dacă sunteți preocupat de sănătatea ochilor, asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată care să includă o cantitate mare din acești nutrienți esențiali.
MacuShield conține o formula unică de antioxidanți, luteină şi zeaxantină și inclusiv mezo-zeaxantină, care se găsesc în mod natural în ochi. Acești nutrienți ajută la protejarea ochiului de daunele provocate de factorii de mediu.
Retina are nevoie de aceşti carotenoizi pentru a filtra lumina albastră, iar consumul excesiv de digital duce la extenuarea pigmentului macular. Astfel retina pierde sensibilitatea la contrast, vederea clară si intensitatea culorilor.