Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Alimente care ne ajută să avem o vedere mai bună

Susținut de MacuShield

Alimente pentru o vedere bună

Care ar fi niște alimente pentru o vedere bună? Află care sunt acestea, pentru le putea oferi ochilor tăi vitaminele de care au nevoie.

Vedere pentru o viață

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul de a dezvolta probleme de vedere crește.
Degenerescența maculară este o afecțiune frecventă legată de vârstă care poate provoca încețoșare și orbire, în timp ce cataracta este o altă problemă răspândită care cauzează încețoșarea vederii.
Există mai mulți nutrienți care au fost legați de reducerea riscurilor de apariție a acestor afecțiuni. Vitaminele C și E, beta-carotenul și zincul, toate joacă un rol în prevenirea degenerescenței maculare, împreună cu luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina.
Un studiu realizat de Universitatea Tufts pe un eșantion de 1.800 de femei cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani a ajuns la concluzia că persoanele care consumă cea mai mare cantitate de luteină și zeaxantină în dieta lor au cu 23% mai puține șanse de a dezvolta cataractă.
Luteina și zeaxantina se găsesc în legumele cu frunze verzi, în ouă și în anumite tipuri de fructe de mare. Mezo-zeaxantina nu se regasește în alimentația noastră, decât în alimente pe care poate nu le consumăm atât de des sau în cantități semnificative.
Acest carotenoid se obține prin transformarea luteinei în mezo-zeaxantină la nivelul retinei, însă rata de conversie este necunoscută și în afara controlului nostru. Acesta este cel mai important antioxidant pentru că se află fix în centrul retinei acolo unde reacțiile metabolice sunt cele mai intense și unde se formează imaginea.

Alimente bune pentru ochi

Alimente bune pentru ochi:

Toate legumele verzi: kale, varza de Bruxelles, spanac, broccoli. Despre broccoli se știe că este o legumă bogată în nutrienți care are multe beneficii potențiale pentru sănătate. Deși este cel mai bine cunoscut pentru rolul său în prevenirea cancerului, broccoli poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva bolilor de inimă și la menținerea sănătății ochilor.
Leguma este plină de nutrienți precum luteină, zeaxantină și vitamina C, care au fost toate legate de îmbunătățirea vederii și de reducerea riscului de pierdere a vederii. În plus, s-a demonstrat că aportul de broccoli încetinește progresia degenerescenței maculare, o afecțiune comună legată de vârstă care poate duce la pierderea vederii.

Fasolea și lintea

Oricine gătește cu fasole sau linte știe că acestea sunt un ingredient extrem de versatil și sănătos. Nu numai că sunt o sursă bună de proteine și fibre, dar adaugă și minerale esențiale în dietă, inclusiv zinc.
Zincul joacă un rol important în menținerea sănătății ochilor, deoarece ajută la eliberarea vitaminei A din ficat și la prevenirea deteriorării maculei, o zonă sensibilă a retinei.
În plus, zincul ajută la stimularea sistemului imunitar și la promovarea creșterii celulelor. În timp ce fasolea și lintea sunt o sursă excelentă de zinc, sunt și alte alimente care conțin zinc precum stridiile, carnea de vită, puiul și semințele de dovleac.

Ouăle

Conțin trei nutrienți cheie pentru menținerea unei vederi sănătoase: luteină, zeaxantină și zinc. Luteina și zeaxantina sunt antioxidanți puternici care ajută la protejarea împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă.
Zincul este, de asemenea, esențial pentru sănătatea ochilor, deoarece ajută la menținerea integrității retinei și a altor părți ale ochiului.
Puneți-le pe listă data viitoare când vă planificați meniul!
Iar daca dieta voastră nu este suficientă, aveți întotdeauna Macushield. Acesta conține fix cei 3 antioxidanți într-o formulă unică cu luteină, zeaxantina și mezo-zeaxantina, ce îmbunătățește funcțiile vizuale, sensibilitatea la contrast, percepția culorilor și vă protejează vederea semnificativ împotriva degenerărilor retinei.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This