Poate fi DMLV tratată în totalitate?
DMLV se vindecă în totalitate? Dl. Dr. Sever Șter, medic oftalmolog formulează un răspuns pentru această întrebare.
Degenerescența maculară este o boală degenerativă, în care este afectată macula, adică zona de maximă acuitate vizuală a retinei. Retina este acea parte a ochiului care este responsabilă de captarea luminii și transformarea acesteia în imagini, care sunt transmise către creier, prin nervul optic. Află mai multe despre DMLV aici!
Puteți găsi interviul integral mai jos, iar pentru o vizită la dl. Dr. Șter, puteți intra aici.
Există un tratament eficient pentru DMLV?
Atunci când vorbim despre degenerescența maculară, vorbim de o boală cronică (adică se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp). Vorbim de o boală care afectează pacienții cu vârsta peste 50 de ani.
Această afecțiune, din păcate, nu se poate vindeca în totalitate.
Ceea ce există în momentul de față în ghidul de tratament al acestei patologii este pentru a aduce o ameliorare acuității vizuale pacientului, pentru a aduce o îmbunătățire a calității vieții pacientului.
În ziua de astăzi, medicina se concentrează mai mult pe o ameliorare a calității vieții. Implicit, tratamentele pentru DMLV aduc o ameliorare, chiar o îmbunătățire a stării generale, dacă acestea sunt administrate în mod corespunzător.
Poate pacientul cu DMLV să conducă?
Pacienții trebuie să fie conștienți că această patologie poate să fie invalidantă. Aceasta acționează asupra vederii centrale, astfel, pacienții cu DMLV nu vor mai putea vedea dungile de demarcație a drumului, sau poate chiar un obstacol ce le poate în pericol viața.
Trebuie să fie conștienți de gravitatea consecințelor acestei probleme.
Din păcate, pacientul devine incapabil să conducă, odată cu avansarea degenerescenței maculare. Bineînțeles, trebuie să conștientizeze pericolul la care se expune și pericolele la care expune ceilalți participanți la trafic.
În situația în care această patologie este depistată din timp, este tratată corespunzător și are o evoluție favorabilă, pacientul poate în continuare să conducă un autovehicul în limite legale.
Relația medic-pacient
Este foarte important pentru reușita actului medical și a tratamentului să existe o conexiune între medic și pacient.
Încredere și capacitatea de a-i spune tot ceea ce este relevant legat de bolile sale și de starea sa de sănătate este un element important în relația medic-pacient.
O patologie nu poate fi privită singular. Ea trebuie încadrată în contextul general al pacientului, ținând cont de toate problemele sale de sănătate.
Menținerea unui echilibru ale altor eventuale patologii poate ajuta în obținerea unui răspuns mai bun la tratament și o evoluție mai bună a patologiei oculare.
MacuShield este suplimentul tău alimentar cu luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină, ce susține performanța vizuală!