Supă cremă de morcovi
Ce supă cremă îți place cel mai mult?
Noi ți-am pregătit astăzi o supă cremă de morcovi.
Cantitatea de carotenoizi necesari în alimentația noastră zilnică pentru o vedere optimă sunt 12 mg și se regăsesc în 4.8 kg de morcovi.
Cantitățile din rețetă sunt alese pentru a asigura cantitatea de carotenoizi necesari, însă puteți să o adaptați la necvoile voastre.
Ai nevoie de:
– 4.8 kg de morcovi
– 7 sau 8 cepe
– 6 sau 7 cartofi dulci
– 400 g de unt
– o legătură de mărar
– semințe de dovleac (opțional)
Legumele se taie și se pun la fiert împreună cu niște sare. Se lasă la fiert pentru 30 de minute sau până când acestea au ajuns ușor de zdobit.
Se păstrează din o treime din apa fiartă într-o parte.
După ce sunt fierte, se scurge apa și se lasă la răcit pentru 30 de minute, iar apoi se adaugă în blender, alături de un polonic sau două de apă din cea păstrată, puțin unt și sare și piper după gust. Fiind o cantitate mare, veți fi nevoiți să repetați această etapă, până rămâneți fără legume și unt.
Ies aproximativ 25 de porți. Poate te întrebi de ce cantitățile astea.
Ar trebui să mănânci într-o singură zi întreaga cantitate pentru a te asigura că îți iei carotenoizi de care ai nevoie pentru o vedere optimă.
Dacă vrei să afli mai multe despre asta, intră în secțiunea „Nutriția”.
Poftă bună și ne vedem în curând cu o nouă rețetă!