fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Ce este de știut despre operația de cataractă?

Susținut de MacuShield

Tratamentul și recuperarea post-cataractă

Care ar fi un tratament pentru cataractă? Daniel Țuru, medic oftalmolog primar, ne prezintă informații despre chirurgia cataractei.

Poate ai auzit de această afecțiune, poate că cineva cunoscut s-a confruntat cu ea, sau poate chiar tu ești cel care acuză simptome.

Știi că există operație, dar nu ești sigur dacă este cea mai bună soluție. Te gândești că pot exista complicații sau că durata de recuperare este lungă.

În acest articol, medicul primar oftalmolog Daniel Țuru vine în ajutorul tău și îți prezintă tot ce este de știut despre operația de cataractă.

Poți găsi interviul integral, aici.

EXPERIENȚA MEDICULUI

Domnul Dr. Daniel Țuru are o experiență de douăzeci de ani în oftalmologie, pe parcursul cărora a realizat mii de operații de cataractă.

CE ESTE OPERAȚIA DE CATARACTĂ?

Cataracta reprezintă opacifierea treptată a cristalinului. Cristalinul este partea ochiului care filtrează lumina, o focalizează și o proiectează pe retină.

Operația de cataractă este operația prin care se schimbă cristalinul natural, adică acea lentilă a ochiului, ca urmare a opacifierii, cu o lentilă artificială, din plastic.

CÂT DE DIFICILĂ ESTE OPERAȚIA?

Din punctul de vedere al domnului Dr. Țuru, operația de cataractă poate avea o dificultate mică sau medie.

Din perspectiva pacientului, operația este una ușoară.

CÂT DUREAZĂ RECUPERAREA?

Recuperarea după operația de cataractă durează până la o lună. Constă în aplicarea unui pansament, care se scoate a doua zi.

Pacientul pleacă acasă în aceeași zi în care a fost operat și ulterior va aplica un tratament, constând în picături, timp de câteva săptămâni.

EXISTĂ RESTRICȚII DUPĂ OPERAȚIE?

Pacientul are doar câteva restricții și anume nu are voie să facă efort fizic. Se recomandă să nu se ridice lucruri foarte grele, maxim până în 10 kg.

De asemenea, este recomandat să nu se expună la praf, timp de aproximativ o lună. În rest, poate duce o viață absolut normală.

PENTRU CINE E RECOMANDATĂ OPERAȚIA?

Momentul optim pentru intervenția de cataracta este atunci când pacientul sesizează o scădere a acuității vizuale, vedere neclară, poate chiar imagini dublate sau fotofobie.

Există persoane mai predispuse către această afecțiune, respectiv cele care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, sau care iau tratament cu anticoagulante.

Degenerescența maculară și glaucomul pot crește riscul apariției cataractei, de asemenea.

IAR COSTUL OPERAȚIEI ESTE...

Prețul plătit de pacient pentru o operație de cataractă variază în funcție de modelul și calitatea cristalinului artificial și de dificultatea cazului, putând să varieze, în sistem privat, între 2500 și 7000 de lei.

CE LE TRANSMITEȚI CELOR DE ACASĂ?

Mesajul pe care Dl. Dr. Daniel Țuru, îl transmite celor de acasă, în special persoanelor cu cataractă, este să se opereze la timp, pentru a câștiga mulți ani de vedere sănătoasă.

Nu uita de suplimentele de vedere cu luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină, care îți susțin performanța vizuală!

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This