Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Factorii cheie care afectează performanța vizuală

Susținut de MacuShield

Unul dintre cei mai importanți factori în determinarea a ceea ce pot vedea ochii tăi este perceperea detaliilor. Atunci când ceva e prea mic sau prea mare, poate deveni dificil pentru tine să percepi toate detaliile sale și acest lucru are un impact asupra modului în care acestea sunt procesate de creierul nostru, care se bazează foarte mult pe indicii vizuali atunci când îndeplinește sarcini precum cititul.

Luminanța (adică strălucirea) are de asemenea un efect puternic. Contrastul va afecta strălucirea de la alte surse de lumină – astfel, dacă există orice fel de iluminare care vine de la aceste obiecte, nivelul lor de contrast se va schimba drastic în funcție de locul în care aceste umbre cad unele față de altele.

De ce dimensiune poate afecta vederea?

Ochii noștri sunt limitați în ceea ce privește cantitatea de lumină pe care o pot aduna, așa că, dacă un obiect este mai departe de noi sau mai mic, atunci avem nevoie de mai multă iluminare pentru sarcina respectivă.

*Ochiul are aproximativ 200 de milioane de celule senzoriale ( bastonașe și conuri ), ceea ce înseamnă că nu toate vor fi utilizate la un moment dat. În plus, ai, de asemenea, peste 400 de receptori „leneși” asemănători unor bastonașe, numiți neuroni ganglionari retinieni, care trimit semnale vizuale de-a lungul nervului optic în părțile de deasupra și dedesubtul a ceea ce este vizibil pe planul nostru orizontal.

Dar luminanța?

Puteți avea o performanță mai bună atunci când vine vorba de sarcini vizuale asigurându-vă că aveți cantitatea potrivită de lumină. Tipul va depinde de ce fel de activitate se face, cum ar fi, de exemplu, utilizarea unei tastaturi sau citirea unui ziar – luminozitatea optimă necesară se schimbă în consecință!

Contrastul

Contrastul este esențial pentru că ne ajută să distingem un obiect de altul, făcând ca anumite caracteristici să fie mult mai luminoase decât altele; acest lucru îți permite să percepi cu ușurință ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Strălucirea

Strălucirea produsă de o lumină puternică îți poate reduce capacitatea de a vedea și de a-ți îndeplini sarcinile. Cu cât mai multă lumină intră în ochii noștri, cu atât aceștia devin mai slabi în activitatea lor din cauza acestei interferențe cu vederea.

De exemplu: Atunci când conducem noaptea sau mergem într-o excursie cu cortul în aer liber, unde nu există altă iluminare decât stelele de deasupra capului; ne este dificil, deoarece nu putem percepe nicio informație vizuală necesară în timpul desfășurării acestor activități.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This