Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Cum poate vederea să strice cariera de sportiv?

Susținut de MacuShield

Cum poate vederea să strice cariera de sportiv?

 

Vederea pentru un sportiv poate fi uneori mai importantă decât o activitate pulmonară bună sau abilitatea de a alerga foarte rapid.

 

În ultimii ani, fiecare sport a fost analizat meticulos pentru a putea îmbunătății aspectele jocului. Astfel a apărut o ramură nouă destinată vederii atleților. Ceea ce o persoană obișnuită poate vedea de la 6 metri, un jucător de baseball poate vedea de la 12 metri.

 

Potrivit specialiștilor, vederea este fundamentală pentru sport – felul în care lumina atinge retina și în care semnalele nervoase sunt transferate către creier, la fel și percepția și abilitatea analitică sunt vitale pentru un sportiv.

 

Sporturile au nevoie de abilități vizuale diferite. De exemplu, fotbaliștii care joacă pe postul de atacant au nevoie de o vedere centrală mai bună, pe când un mijlocaș are nevoie de o vedere periferică mai bună.

 

Vederea fotbaliștilor reprezintă abilitatea unui jucător de a vedea ce alții nu văd. Acest lucru se întâmplă prin exercițiul de scanare a terenului. Un fotbalist face acest lucru într-o secundă. În timpul acestei secunde, fotbalistul va calcula poziția, pericolele care pot apărea, dar și șansele pe care le poate avea.

 

În ultimii ani, analizele performanțelor sportivilor au fost din ce în ce mai meticuloase. Aceste analize ajută și pentru a atribui pozițiile jucătorilor în cadrul unei echipe. O vedere bună este esențială indiferent de sportul pe care atletul îl practică.

sport

 

Nu doar sportivii au nevoie de o vedere “ascuțită”. Mergeți la medicul oftalmolog pentru controlul periodic. Dacă simțiți orice modificare a vederii, mergeți la medicul oftalmolog. Cu cât o afecțiune este descoperită în stadiile incipiente, cu atât se tratează mai ușor, iar recuperarea este mai rapidă.

 

Degenerescența maculară legată de vârstă este una dintre aceste afecțiuni. Degenerescența maculară este principala cauza a pierderii centrale mai ales la populația peste 65 ani. Suplimentele alimentare pe bază de luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină pot încetini progresia degenerescenței maculare legate de vârstă.

 

Despre DMLV afli mai multe aici: https://macushield.ro/degenerescenta-maculara/

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This