Ce e lumina albastră?
Ce e lumina albastră și ce efecte poate avea lumina albastră asupra ochilor? Citește și tu articolul pentru a afla.
Despre lumina albastră
Lumina albastră este un tip de lumină vizibilă care se găsește la capătul albastru-violet al spectrului. Ea are o lungime de undă mai scurtă decât alte tipuri de lumină vizibilă, ceea ce înseamnă că este de mare energie.
Lumina albastră este împrăștiată mai mult decât alte culori, deoarece călătorește sub formă de unde mai scurte și mai mici. Acesta este motivul pentru care cerul este albastru.
Lumina soarelui conține toate culorile curcubeului: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru și violet. Dar atunci când toate aceste culori se amestecă, vedem lumina albă. Atunci când soarele răsare sau apune, lumina solară trebuie să traverseze mai multă atmosferă pentru a ajunge la noi.
Distanța mai mare și mai multe particule de aer împrăștie toate culorile în mod egal, ceea ce face ca apusurile de soare să arate roșu și portocaliu.
Lumina albastră poate fi benefică în timpul zilei, deoarece stimulează atenția, timpii de reacție și starea de spirit.
Efecte asupra vederii?
Expunerea la lumina albastră pe timp de noapte poate perturba tiparele de somn prin suprimarea producției de melatonină, un hormon care ajută la reglarea somnului. Ca urmare, o expunere prea mare la lumina albastră poate duce la oboseală și insomnie.
Lumina albastră este și un tip de lumină vizibilă care este emisă predominant de ecranele electronice, cum ar fi calculatoarele, telefoanele și televizoarele.
Acest tip de lumină are o lungime de undă foarte scurtă, ceea ce înseamnă că conține o cantitate mare de energie. Studiile au arătat că expunerea la lumina albastră poate avea o serie de efecte negative asupra sănătății.
Lumina albastră poate contribui, de asemenea, la oboseala digitală a ochilor, o afecțiune care apare atunci când ochii nu se pot concentra în mod corespunzător asupra imaginilor de pe ecran. În plus, lumina albastră a fost asociată cu un risc crescut de degenerescența maculară, o afecțiune care provoacă pierderea vederii.
MacuShield conține o formulă unică de antioxidanți, luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină. Acești nutrienți ajută la protejarea ochiului de daunele cauzate de lumina albastră și de alți factori de mediu.
Retina are nevoie de aceşti carotenoizi pentru a filtra lumina albastră, iar consumul excesiv de digital duce la extenuarea pigmentului macular. Astfel, retina pierde sensibilitatea la contrast, vederea clară si intensitatea culorilor.
MacuShield ajută la reducerea riscului de degenerescența maculară legată de vârstă, una dintre principalele cauze de orbire la adulții în vârstă.