Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Abilitățile vizuale dinamice în fotbal

Susținut de MacuShield

Vederea este o componentă critică pentru cât de bine joci orice sport, la fel ca forța sau viteza.

Ea a fost descrisă ca fiind cel mai variabil dintre toate simțurile noastre, afectând performanța deoarece se consideră că domină asupra altor sisteme senzoriale și furnizează informații esențiale pentru succesul jocului.

Un număr tot mai mare de dovezi confirmă faptul că abilitățile vizuale pot fi îmbunătățite prin metode de antrenament adecvate, cum ar fi exerciții de alergare sau exersarea chiar înainte de începerea jocului, astfel încât atunci când începe să fii gata!

Acest lucru funcționează bine pentru multe sporturi diferite, deoarece aproape fiecare dintre ele necesită o vedere bună.

Sportivii care sunt serioși în ceea ce privește performanțele lor și sunt dispuși să investească în ei pot îmbunătăți scorurile cu ajutorul îndrumărilor oferite de oftalmologi sau optometriști.

Cei care nu au asigurat un consult la oftalmolog, ar trebui să meargă din propria inițiativă la medicul lor oftalmolog înainte de a începe antrenamentul pentru a știi cum pot folosi cel mai bine ceea ce au. Alegerea soluțiilor corecte vor face toată diferența între a câștiga sau a pierde!

 

Fotbalul

Fotbalul este un joc de poziție, jucătorii având responsabilități diferite și aliniindu-se în zone ale terenului. Abilitățile dinamice care îi însoțesc variază în funcție de ceea ce fac (de exemplu, joci în atac sau în apărare).

Jucătorii de fotbal nu trebuie doar să fie agili, ci trebuie să știe și care sunt responsabilitățile lor în fiecare poziție dacă vor să aibă cele mai mari șanse de succes în ziua meciului! Un profesionist în domeniul performanței vizuale te poate ajuta să te asiguri că cerințele vizuale corespund poziției tale.

Fii atent la următoarele:

 

  1.     Concentrarea

Să joci o oră și jumătate de fotbal poate fi foarte obositor, așa că menținerea unui nivel ridicat de concentrare pe tot parcursul jocului poate părea dificilă. Cu toate acestea, dacă toți jucătorii își dezvoltă această abilitate de a-și păstra concentrarea pentru ca ei să exploateze în continuare erorile adversarului pe teren, atunci poți afla cine va câștiga campionatul.

Păstrarea concentrării în timp ce joci nu este o sarcină ușoară. Este nevoie de disciplină, prin dezvoltarea de obiceiuri, făcându-te mai bine pregătit pentru sezonul campionatelor. Orice lipsă de concentrare va duce la un joc ratat. De asemenea, trebuie să fii capabil să te concentrezi în teren, în timp ce te afli sub presiune.

  1.     Coordonarea ochi-picior

Coordonarea ochi-picior este esențială pentru fiecare jucător de fotbal.

Cea mai importantă parte a acestui set de abilități sunt ochii, care conduc și ghidează întregul corp în timp ce joci un joc care necesită o mare atenție la detalii pentru a lovi cu precizie voleuri sau jumătăți de voleu. Asigură-te că ești întotdeauna capabil să șutezi drept, deoarece nu este vorba doar de a lovi puternic, ci și unde se duc acele lovituri.

coordonare ochi-picior

  1.     Percepția de adâncime

Deficiența unei percepții slabe a adâncimii are ca rezultat aruncări greșite care sunt adesea interceptate.

Sincronizarea este o abilitate importantă atunci când vine vorba de primirea unei pase și de lovirea mingii cu capul. E important să poți calcula rapiditatea cu care ceilalți jucători se vor apropia de tine sau se vor îndepărta de tine, știind unde se află poarta ta în raport cu restul, astfel încât mingea să nu rămână prea mult timp la îndemâna unui adversar.

Pasele pot veni la viteze diferite, cu diferite rotații, ceea ce le face imprevizibile. Asta înseamnă că sincronizarea a devenit și mai crucială, deoarece erorile nu mai sunt întotdeauna pedepsite de arbitri.

 

  1.     Vedere periferică

Atunci când driblează mingea, un jucător ar trebui să fie conștient de direcția în care se îndreaptă. Trebuie să fie atent la potențialii atacatori care vin din toate unghiurile și, de asemenea, să mențină o viziune periferică, astfel încât să poată vedea dacă se deschide vreun culoar de pasă.

În apărare, rămâi suficient de central pentru a te apăra de un adversar, rămânând în același timp între el și poartă, permițând mai mult spațiu în jurul tău în cazul în care ceva nu merge bine cu schema de marcaj – în acest fel există mai puțin risc de a fi prins în dezechilibru.

 

  1.     Acomodație și convergență

În fotbal, jucătorul trebuie să își folosească ochii pentru a cerceta rapid 21 jucători și obiecte de pe teren. De asemenea, are nevoie de o mișcare a ochilor precisă care să îi permită să monitorizeze diverse locații, cum ar fi liniile de delimitare sau golurile, la o singură privire!

Flexibilitatea este de asemenea importantă; jucătorii au nevoie de flexibilitate în timpul jocurilor intense precum fotbalul, care implică mișcări rapide în jurul altor persoane (și, prin urmare, mișcări suficient de apropiate pentru ca orice tackling ratat să nu ducă direct la o accidentare).

În cele din urmă… rezistența e necesară, deoarece știm că efortul intens obosește jucătorul în cele din urmă. Se aplică și la cei mai în formă dintre noi.

Procesarea vizuală este o activitate complexă și rapidă, care se desfășoară în milisecunde! Totul începe cu lumina care intră în ochi și lovește retina noastră. Celulele nervoase lansează semnale electrice pentru a crea imagini imediat ce percep informații: fie că este vorba de culori închise sau luminoase; forme precum curbe sau linii; texturi precum suprafețe aspre față de țesături netede, etc. .

În aceste circumstanțe, cu cât vedem mai clar și suficient de repede putem reacționa. Cele câteva milisecunde de procesare a informației permit creierului nostru să aibă timp pentru a găsi o soluție mai bună în această situație. Vezi lucrurile mai bine, acționezi mai repede.

Asta se poate realiza prin suplimentarea pigmentului macular.

Află cum aici: https://macushield.ro/pigmentul-macular/

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro