Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

5 sfaturi pentru șoferii care conduc noaptea

Susținut de MacuShield

Condusul pe timp de noapte este puțin mai dificil decât pe timp de zi.

Pentru început, întunericul îngreunează vederea celorlalte vehicule și a obstacolelor de pe ambele părți ale drumului. Șoferii care au probleme în a judeca distanțele pot ajunge ușor la un accident.

Pentru siguranța ta, am pregătit câteva sfaturi:

 

  1.     Începe cu interiorul

Stingerea luminilor de pe tabloul de bord și reducerea intensității altor surse de lumină care ar putea cauza strălucire este o modalitate excelentă de a contribui la protejarea vederii pe timp de noapte.

De asemenea, telefonul trebuie setat astfel încât să nu îți distragă atenția de la niciun indicator rutier. Încearcă să nu ai nici sunete care distrag atenția, cum ar fi soneria, deoarece te poate perturba în timp ce te concentrezi să conduci în siguranță!

 

  1.     Elimină distragerile

Bineînțeles că telefonul te poate distrage cu ușurință, însă la volan este mult mai riscant.

Statisticile arată că 660.000 de șoferi manevrează telefoane sau alte dispozitive electronice în timp ce conduc și că este de trei ori mai probabil să se producă un accident în timp ce te fli la volan.

În plus, mai ai și alte lucruri care se întâmplă noaptea, cum ar fi oboseala adunată după o zi de lucru. Așadar, distragerile variază și ține de tine să mai oprești din ele.

 

  1.     Evită să te uiți insistent la farurile și luminile din față

Când se face târziu și conduci de ceva timp, oboseala ar putea începe să se instaleze.

Așa ajungi să „te trezești” cum te uiți atent la farurile celor care merg pe sens opus sau la luminile strălucitoare de pe marginea drumului.

Vederea devine mai sensibilă la întuneric la volan, în comparație cu exteriorul, unde există întotdeauna o lumină mai amplă.

Întotdeauna este un bun sfat nu numai să fii atent în spatele tău, ci și în față – următoarea intersecție ar putea apărea rapid.

În loc să te fixezi pe lumini, încearcă să te concentrezi la partea dreaptă a drumului. Acest lucru va împiedica strălucirea să te deranjeze.

Dacă cineva are luminile de întâlnire care îți strălucesc în ochi sau dacă în spate este un camion deosebit de mare – nu te uita fix în reflexia lor în oglindă.

5 sfaturi pentru șoferii care conduc noaptea

 

  1.     Fii atent la pericole

Este ușor să te lași prins în momentul prezent și să te concentrezi asupra unui singur lucru la un moment dat, dar ar trebui să îți păstrezi mereu ochii în mișcare.

De exemplu, când este întuneric afară, dacă conduci pe drumuri de țară, atunci animalele pot apărea fără avertisment – fie că stau nemișcate, fie că aleargă spre tine, când te apropi! Iar ochii lor pot să strălucească din cauza reflexiei pe care o au față de luminile noastre, ceea ce îi face să iasă imediat în evidență, astfel încât chiar și cineva care nu este atent ar putea recunoaște acest pericol din față, doar căutând două puncte.

Dacă vezi acele două puncte strălucitoare, redu viteza.

 

  1.     Fii proactiv, condu defensiv

Condusul defensiv este un mod proactiv de a interacționa cu lumea. Înseamnă să fii mereu conștient și să urmărești potențialele pericole, astfel încât să poți reacționa rapid într-o situație neașteptată, fără să intri într-un accident sau să rănești pe altcineva de pe traseul tău.

Totuși, când vine timpul să conduci noaptea (sau oricând) asigură-te că există suficient spațiu între tine și vehiculele din față. Acestea ar putea vedea ceva în timpul deplasării, ceea ce le-ar putea face nu numai să reacționeze imprevizibil, dar și incorect, provocând daune și față de ele însele!

Trebuie să avem grijă atunci când ieșim după lăsarea întunericului.

Să conduci pe timp de noapte poate fi dificil, dar urmând aceste câteva trucuri simple, călătoria poate fi mai sigură.

 

Nu uita să mergi periodic la un consult oftalmologic și să întrebi despre importanța suplimentării pigmentului macular.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This