Acest termen poate fi interpretabil, în funcție de omul care vorbește despre el.
Acuitatea vizuală dinamică este capacitatea de a vedea obiectele atunci când acestea se mișcă rapid. Acest lucru este important în sporturi precum tenisul și nu numai!
Pentru a îmbunătăți acuitatea vizuală dinamică uită-te la diferite litere cu diferite viteze până când le poți identifica pe toate cu ușurință fără să ratezi vreo literă.
Concentrarea vizuală este o abilitate foarte importantă pentru multe tipuri de sporturi. Te ajută să te asiguri că nu ești distras de nimic din ceea ce se întâmplă în jur, cum ar fi alți participanți la joc care ar putea face ceva neașteptat, pentru că nu este întotdeauna ușor să privești doar o singură persoană jucând baschet!
Lucrul cheie aici ar fi fost, probabil, să încercăm niște strategii, cum ar fi să punem pe cineva să stea în apropiere și să fluture mâinile peste tot, sus, ceea ce ne-ar putea ajuta să ne concentrăm mai bine, în funcție de câtă răbdare are fiecare jucător în parte.
Vederea periferică este abilitatea de a vedea ceea ce nu se află direct în fața ta, ci pe laterale. Aceasta permite să vezi un coechipier de o parte și de alta în timp ce te concentrezi pe ceva mai important – cum ar fi obținerea acelui gol!
Pentru ca această abilitate să funcționeze mai bine, încearcă să folosești așa zișii „ochi de soacră” și să te uiți la televizor cu un ochi întors în lateral.
Coordonarea ochi-mână este procesul pe care creierul tău îl folosește pentru a reacționa la ceea ce ai în jur. Aceasta afectează rapiditatea și acuratețea cu care ne mișcăm corpul, precum și momentul în care trebuie să fie făcută pentru anumite acțiuni.
O poți îmbunătăți cu exerciții distractive precum prinderea unei mingi aruncate de un prieten, în timp ce sari.
Memoria vizuală este abilitatea de a procesa și de a reține o imagine complexă, în mișcare rapidă, a oamenilor și a lucrurilor. Este utilă în jocurile care se mișcă rapid, cu multe lucruri care se întâmplă în același timp, ceea ce poate fi greu pentru creierul tău dacă nu ai o memorie vizuală bună!
Pentru a-ți îmbunătăți memoria vizuală încearcă această tehnică cool: așează-te confortabil, ia un afiș sau o revistă și apoi închide ochii. Încearcă să reconstruiești din amintire ce ai văzut. Iese?
Urmărirea cu ochi a unui obiect fără mișcare a capului te poate ajuta să îți îmbunătățești echilibrul și timpul de reacție. Ai putea să urmărești traiectoria de zbor a unei mingi, având ceva pe cap, cum ar fi un măr.
Ai încercat vreodată să citești un articol în timp ce altcineva vorbește? Este greu, nu-i așa?!
Asta pentru că vocea lor îți atrage atenția.
A fi capabil să te concentrezi asupra a două lucruri în același timp, cum ar fi cititul și ascultarea, necesită abilități serioase pe care nu toată lumea le-a perfecționat încă!
Din fericire pentru noi, însă, există strategii pe care le putem folosi – una dintre ele se numește flexibilitate de concentrare.
Ține în fața ta un tablou sau un poster la o distanță mai mare, pe perete, și uită-te la el. În mână ține alt poster și încearcă să te concentrezi când pe unul, când pe celălalt, pentru a îți antrena vederea.
Dacă îți îmbunătățești vederea, o să-ți îmbunătățești și performanța, indiferent de sportul pe care îl practici, sau chiar activitățile zilnice.
MacuShield susține performanța vizuală! Întreabă mai întâi medicul oftalmolog.
Despre produs află mai multe aici: https://macushield.ro/