Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

6 trucuri pentru șoferii care preferă viteza

Susținut de MacuShield

6 trucuri pentru șoferii care preferă viteza

 

 

Ce secrete au șoferii de raliuri pentru a câștiga cursa și cum ai putea și tu să le aplici dacă ești pasionat de această experiență, chiar și la nivel mai mic?

 

  1.     Truc de viteză: Întoarce capul în direcția pe care vrei să o ia și mașina

 

Se pare că cel mai ușor lucru de observat la șoferii de raliuri este modul în care aceștia își întorc capul. Ce e cel mai important e să privești în față. Poate părea la mintea cocoșului că e relevant să te uiți în față, dar se pare ca obiectele strălucitoare pot distrage atenția.

Când te apropii de un viraj, creierul tău trimite mesaje către ambele mâini. Mâna dreaptă are nevoie de informații despre ceea ce ne așteaptă, astfel încât să se poată pregăti pentru asta, în timp ce mâna stângă are grijă de lucruri pe măsură ce parcurgem această curbă pentru a nu lovi nimic. În momentul în care se apropie un viraj, ar trebui să privești dincolo de viraj.

 

Marele jucător de golf, Jack Nicklaus, a vorbit despre cum își concentrează privirea asupra locului unde ar trebui să aterizeze mingea și apoi despre cum face o inginerie inversă despre modul în care dorește ca mingea să ajungă acolo. El urmează o traiectorie atât cu ochii (în acest caz), cât și mental – în sens invers. Poți face ceva asemănător în timp ce conduci sau faci curse. Cu toate acestea, nu există destul timp pentru acest tip de exerciții mentale, așa că asigură-te că mașina ta rămâne pe bandă.

 

Luarea virajelor în mod corespunzător este unul dintre cele mai importante lucruri din ziua unui șofer de curse. Pe măsură ce te apropii de un viraj, întoarce capul și fă ca ochii să urmărească o traiectorie imaginară pe care va merge mașina.

 

  1.     Ajustarea oglinzilor

Și tu îți ajustezi oglinzile laterale astfel încât să poți vedea marginea vehiculului?

Acele părți sunt vizibile și cu oglinda retrovizoare. De aceea, un truc de la profesioniști e să pună capul pe geam și din acea poziție să pună oglinda astfel încât abia să poată vedea marginea vehiculului. Oglinda din dreapta regleaz-o, având capul în zona consolei centrale, astfel încât să poți vedea partea laterală a vehiculului. Dacă poziționezi astfel oglinzile, vei reduce unghiul mort, însă nu va fi eliminat în totalitate.

E important să folosești aceste oglinzi și să le verifici la un interval de 5-10 secunde pentru a fi conștient de ce ai în jur.

 

  1.     Fii atent la drum

Când conduci, este ușor să te lași prins în propriile gânduri și să ignori ceea ce se întâmplă în jur.

Cel mai comun mod în care se pot întâmpla accidentele este atunci când cineva se uită la un singur lucru (cum ar fi mașina din față) pentru prea mult timp fără să se concentreze și la altceva din ansamblu.

Ai putea să verifici oglinda retrovizoare la fiecare 5 secunde pentru a vedea ce se întâmplă în jur.

 

  1.     Spațiu între mașini

Probabil că ai mai auzit că trebuie să fie o distanță de o mașină între tine și cea din față și cea din spate, însă cel mai bine e să ai o distanță în timp, de circa 4 secunde între mașini. Se pare că majoritatea șoferilor păstrează o distanță de 0.8 secunde între mașini, iar asta poate cauza accidente.

Poate părea o distanță mare, mai ales în orele cu trafic intens, însă te provocăm să încerci și să vezi dacă asta îți lungește călătoria sau nu. O să vezi că acest truc îți poate salva și plăcuțele de frână.

soferi

  1.     Ai grijă la obiceiurile din trafic

 

Îți amintești cât de mult a trebuit să înveți în școala de șoferi? Să te oprești complet la stopuri, să semnalizezi fiecare viraj chiar și în marșarier. Ultimul lucru la care se gândește cineva este să învețe toate aceste reguli. Dar ele nu sunt doar sfaturi bune, ci sunt legea.

Așa că amintește-ți aceste elemente de bază: Atunci când virezi la stânga, intră pe banda stângă. Acest lucru te va ajuta să te menții în siguranță, în timp ce îi va avertiza și pe ceilalți ce vrei să faci.

 

  1.     Mergi la un consult oftalmologic periodic

Pe măsură ce trece timpul, vederea noastră se poate schimba semnificativ. Unele schimbări sunt ușor de trecut cu vederea, în timp ce altele pot cauza dificultăți la condus sau la alte sarcini zilnice dacă nu sunt tratate.

Orice persoană până în 60 de ani ar trebui să își verifice vederea cel puțin o dată la trei ani și apoi anual după vârsta de 60 de ani. Asta nu înseamnă că nu o poți face și mai des, mai ales dacă simți că apar schimbări.

Poți afla mai multe despre vederea ta și aici: https://macushield.ro/cum-functioneaza-ochiul/

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro