Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Utilizarea greșită a telefonului poate duce la orbire temporară

Susținut de MacuShield

Utilizarea greșită a telefonului poate duce la orbire temporară

 

Atunci când folosești telefonul înainte de culcare, știi deja că îți poate afecta calitatea somnului. Și totuși o faci, nu? Aproape că a intrat la rutina de seară, alături de schimbat în pijamale, spălat pe față și pe dinți.

Se pare că poate avea efecte mai grave de atât. Un studiu recent a constatat că unele femei au orbit temporar după ce au folosit telefonul în medii fără lumină.

Au existat două cazuri și s-a făcut conexiunea ulterior, după ce medicii au testat luni întregi pentru a descoperi cauza. Un caz a fost al unei femei de 22 de ani, care experimenta pierderea vederii în ochiul drept, în timpul nopții. Cel de-al doilea caz este al unei femei de 40 de ani, care își pierdea vederea temporar, dimineața, pentru aproximativ 15 minute, după ce se trezea.

 

Ce a existat în comun?

Punctul comun care le leagă pe aceste două femei este pierderea vederii după ce au petrecut ceva timp stând pe telefon, în timp ce stăteau în pat. Ce este mai interesant, însă? Partea pe care dormea fiecare femeie – și care are o mare legătură cu modul în care și-au pierdut vederea.

 

Ce s-a întâmplat?

Atunci când stai în pat uitându-te la telefon, ecranul este adesea mai luminos decât ceea ce se află în spatele lui și așa-I că de multe ori stai cu un ochi în pernă și te uiți la ecran doar cu un singur ochi?

Acest lucru cauzează „albirea fotopigmentului”, pentru ochiul unde există lumini mai intense, iar celălalt vrea să se adapteze la întuneric, ceea ce îi poate duce la dificultatea de a face diferențierea între medii, precum și la a face ca imaginile să pară pixelate sau neclare, în funcție de capacitatea pigmentului macular.

 

Soluția

Cea mai bună ar fi să nu mai stai în fața ecranelor digitale cu o oră înainte de culcare, însă dacă acest lucru e imposibil pentru tine, măcar să folosești ambii ochi, ca să nu ai și tu surpriza celor două femei.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This