Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

10 metode pentru protejarea vederii

Susținut de MacuShield

Drumul către o vedere bună începe cu un examen oftalmologic.

Există multe modalități prin care ne putem păstra ochii sănătoși, cum ar fi îngrijirea lor prin controale regulate la cabinetul medical sau prin exerciții în fiecare zi!

 

  1.     Rămâi în formă

Da, exercițiile fizice și menținerea unei greutăți optime îți pot ajuta ochii.

Diabetul de tip 2, care este mai frecvent la persoanele supraponderale, poate provoca deteriorarea micilor vase de sânge din retină – partea sensibilă la lumină, care ne permite să vedem – conducând într-un stadiu incipient numit retinopatie diabetică.

Prea mult zahăr care circulă prin fluxul sanguin al cuiva lezează pereții delicați ai acestor mici vase care pot duce la pierderea vederii, dacă nu sunt tratate.

 

  1.     Vitamine și minerale

Atunci când mănânci o varietate de legume și fructe colorate, cum ar fi cele enumerate mai jos, în special cu vitamina C, alături de vitamina A, E și zinc, te va ajuta la protejarea împotriva degenerescenței maculare.

Macula – partea care controlează vederea centrală – se deteriorează atunci când cineva are această afecțiune!

Cel mai bun mod de a avea grijă de vederea noastră?

Încearcă să incluzi în dieta ta morcovi, pentru că aveștia conțin betacaroten, ardeii roși care au proprietăți antiinflamatorii utile pentru a lupta împotriva bolilor cronice, broccoli, spanac, căpșuni, cartofi dulci, citrice.

Acizii grași omega-3 care se găsesc în unele dintre alimentele noastre preferate sunt, de asemenea, buni pentru îmbunătățirea sănătății ochilor. Împreună cu somonul, semințele de in și alte uleiuri de pește s-au dovedit de nenumărate ori că ajută la o vedere optimă.

 

  1.     Mai puțin cunoscuții carotenoizi

Luteina și zeaxantina sunt carotenoizi care se găsesc în retină. Îi poți găsi și tu, inclusiv în legume precum broccoli sau legume cu frunze verzi – chiar și ouăle au câțiva.

Aceste substanțe nutritive ajută la protejarea maculei prin îmbunătățirea densității pigmentului macular – parte a ochiului nostru care este esențială pentru vedere. Absorbind razele de lumină mai eficient, ar permite să vezi mai bine fără ochelari de soare sau pe timp de noapte – și aceste abilități vor împiedica, de asemenea, ca acele enervante lumini să te deranjeze mai puțin în timpul condusului.

carotenoizi

  1.     Ai grijă la bolile cronice

Deși aceste boli nu pot fi prevenite complet, există modalități pe care ar trebui să le încerci pentru ca vederea noastră să rămână sănătoasă – cum ar fi controale regulate la medic. Prevenția este lucrul la care mai avem mult de lucrat.

 

  1.     Ochelari de protecție

Ochelarii de protecție sunt esențiali atunci când se face orice sarcină care implică riscul de substanțe chimice, obiecte ascuțite sau materiale precum așchii de lemn.

Ochelarii de protecție rezistenți sunt fabricați cu un tip de policarbonat care este de 10 ori mai rezistent decât alte forme de plastic și vă poate proteja ochii.

 

  1.     Ochelari de soare

Știi zicala despre cum purtarea ochelarilor de soare te face să arăți ca altcineva?

Ei bine, este adevărat!

Purtarea ochelarilor de soare te poate face să arăți ca o vedetă de la Hollywood, dar îți protejează și ochii de razele UV, prevenind și deteriorarea ochilor.

E important să alegi unii care blochează razele UV, altfel nu își au rostul.

 

  1.     Încearcă să te lași de fumat

Știi deja că fumatul este rău pentru inima și plămânii tăi, ca să nu mai vorbim de piele, păr, dinți, etc. . Ei bine, la acestă listă se adaugă și vederea.

Nu e de mirare de ce atât de mulți oameni fac cataractă sau degenerescență maculară legată de vârstă mai devreme decât se așteptau.

 

  1.     Exerciții pentru ochi

Unul dintre cele mai cunoscute exerciții este regula 20-20.

Ochii tăi au nevoie de o pauză din când în când. Oboseala poate fi deosebit de intensă dacă petreci perioade lungi de timp privind fix la ecranul calculatorului. Încercă să folosești regula 20-20 pentru o vedere mai bună.

La fiecare douăzeci de minute nu te mai uita la monitor pentru aproximativ douăzeci de secunde și privește în depărtare.

 

  1.     Igiena mâinilor și a lentilelor de contact

Știi că ochii tăi sunt deosebit de vulnerabili la germeni și infecții, nu-i așa?

Chiar și lucruri precum iritanții pot afecta vederea. De aceea este important să te speli pe mâini înainte de a-i atinge sau de a-ți pune lentilele – chiar dacă nu sunt murdare!

Și încearcă să îți depozitezi lentilele de contact corespunzător.

 

  1.   Uită-te la istoricul familiei

Unele afecțiuni oculare sunt ereditare.

Cunoașterea istoricului familial și conștientizarea riscurilor vă poate ajuta să luați măsuri de precauție din timp pentru a reduce riscul acestor boli, cum ar fi glaucomul sau degenerescențe retiniene.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This