Arta place ochiului, însă cea mai complexă piesă de artă sunt chiar ei: ochii.
Ochiul uman este una dintre cele mai rafinate creații. Are un design complicat și o gamă de abilități puternice, permițându-ne să adunăm cantități uriașe de informații dintr-o singură privire – ceea ce are sens, deoarece ochii noștri permit tot ceea ce facem în fiecare zi!
Dar știați că au și câteva secrete?
Azi aflăm câteva despre ele, care sperăm că va contribui la răspunsul la orice întrebări sau mituri legate de ceea ce se întâmplă.
Ochelarii slăbesc vederea
Mulți oameni cred că, odată ce începi să porți ochelari, ochii tăi slăbesc și devin mai dependenți de mijloacele de asistență vizuală. Dar adevărul este că, de fapt, pot vedea mai bine!
Este normal ca prescripțiile să se schimbe pe măsură ce îmbătrânim. Poate fi nevoie de o nouă pereche de lentile sau ochelari la fiecare câțiva ani – dar nu uita că verificările regulate la un expert îți vor asigura o detectare rapidă a schimbărilor, astfel încât să ai toate mijloacele de sprijin adecvate să se potrivească în continuare bine în viața ta.
Calculatorul și telefonul nu afectează vederea
Ideea că utilizarea unui computer timp de mai multe ore pe zi poate provoca daune fizice asupra vederii și sănătății ochilor există cel puțin din anii ’70, dar, potrivit experților, acest lucru nu este adevărat.
Este mai mult ca sigur că vei dezvolta un anumit tip de tensiune la nivelul ochilor dacă lucrezi mult cu ei în timp și se ajunge la oboseală oculară, însă nu există o corelație directă cu faptul că va duce la ceva ireversibil în ceea ce privește efectele pe termen lung.
Ochii sunt mai uscați iarna
Aerul uscat de iarnă poate face ravagii pe pielea ta, dar este chiar mai rău pentru ochi.
Lacrimile se evaporă mai ușor din cauza uscăciunii, obrajii se înroșesc și pielea se usucă.
Pentru a combate aceste simptome, bea multe lichide și folosește lacrimi artificiale.
Avem aceeași culoare a ochilor
Poate crezi că suntem nebuni. Ochii tăi și ai celui de lângă tine, sigur nu au aceeași culoare.
Ce avem comun, este că irisul, în spate, este maro, la toată lumea.
În funcție de cât de gros este țesutul irisului, apar nuanțele de verde albastru sau gri.
Unii oameni își vor schimba culoarea ochilor pe măsură ce îmbătrânesc din cauza acestui proces natural de îmbătrânire.
Cu toate acestea, ar putea fi un motiv de îngrijorare dacă doar un singur ochi își schimbă culoarea în timp, așa că ar trebui să ne facem controale regulate la fiecare an.
Toți vom avea cataracta la o anumită vârstă
Cataracta este principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă. Ea apare în mod natural pe măsură ce îmbătrânim și începe să se încețoșeze propriul cristalin, ceea ce face ca acesta să-și piardă transparența, astfel încât nu mai trece suficientă lumină prin el pentru noi.
Genetica și stilul de viață contează enorm, însă o măsură de extra protecție, cum ar fi purtarea ochelarilor de soare cu protecție UV poate ajuta la întârzierea deteriorării cauzate de expunerea la soare.
Degenerescența maculară apare după 70 de ani
Această afecțiune poate apărea și la o vârstă mai mică, pentru că depinde foarte tare ce vârstă au ochii tăi.
Suplimentarea pigmentului macular cu antioxidanții necesari poate reduce riscul de evoluție al bolii. Acești antioxidanți sunt luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina, pe care îi găsești și în MacuShield.
Descoperă mai multe despre produs, aici: https://macushield.ro/macushield-original/