Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

La ce să fii atent în timp?

Susținut de MacuShield

Pe măsură ce câștigăm expriență de viață, vederea noastră poate deveni mai puțin eficientă. Chiar dacă nu ne placem să auzim asta, pe măsură ce anii trec, crește riscul de a dezvolta o boală oculară.

Dar există anumite lucruri pe care le poți face pentru a îți menține sănătatea ochilor și sănătatea generală de-a lungul vieții pentru o perioadă mai lungă de timp.

Consultă un oftalmolog în mod regulat pentru examene complete, întreabă despre opțiunile de îngrijire preventivă dacă există un istoric familial de afecțiuni legate de ochi și ia măsuri de precauție suplimentare.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai frecvente afecțiuni, mai jos e lista cu ele:

  1.       Cataracta, care cauzează ochi tulburi

Cataracta este o umbrire a cristalinului normal al ochiului. Pentru cei care suferă de cataractă, poate fi ca și cum ar privi prin geamuri încețoșate sau aburite; le poate fi greu să citească și să își dea seama ce expresii faciale fac prietenii lor, deoarece vederea le-a fost afectată!

  1.       Retinopatia diabetică asociată cu diabetul

Este o cauză majoră de afectare a vederii sau orbire din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge care deteriorează vasele din retină.

La început pot să nu existe simptome sau doar simptome ușoare; dacă nu este tratată rapid, această afecțiune ar putea deveni mai gravă în timp, fie că suferi de diabet de tip 1 sau 2, ducând la incapacitatea completă de a vedea ceva.

De aceea e important să verifici nivelul de zahăr din sânge, frecvent.

sugar 2021 08 26 15 23 25 utc

  1.       Ochii uscați

Ei trec adesea neobservați deoarece nu afectează viața de zi cu zi precum alte probleme legate de ochi, până când încep să se resimtă simptome ca mâncărime, durere sau disconfort în unele cazuri în care nu ar trebui să existe deloc. Aceste simptome te pot face să crezi că altceva este în neregulă cu modul în care văd (de exemplu), în timp ce, de fapt, experiența de uscăciune cauzată de lipsa lacrimilor are impact asupra abilităților noastre, dar în timp, acest lucru ne conduce pe o cale spre consecințe mai grave, inclusiv potențială orbire, dacă este lăsată necontrolată!

  1.       Glaucomul

Este un grup de boli caracterizate prin degenerarea progresivă a nervului tău optic, care transferă informațiile vizuale de la ochi la creier. Glaucomul poate cauza vedere slabă sau orbire în unele cazuri.

  1.       Degenerescența maculară legată de vârstă este una dintre principalele cauze de orbire care apare în rândul populației din țările dezvoltate cu vârsta de peste 40-50 de ani.

Degenerescența maculară este o afecțiune care poate afecta pe oricine la orice vârstă, dar apare mai ales la adulții în vârstă. Stadiile incipiente trec neobservate de majoritatea oamenilor, deoarece arată normal.

O dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate pot ajuta la prevenirea multor boli cronice, inclusiv a afecțiunilor oculare. Pe lângă alegerile alimentare bune, cum ar fi fructele și legumele – care conțin substanțe nutritive care protejează vederea și alte vitamine care joacă un rol crucial în modul în care vedem, asigură-te că te odihnești suficient în fiecare noapte, astfel încât organismul să aibă timp să se recupereze după toate activitățile din timpul zilei!

 

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This