Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Importanța vederii în tenis

Susținut de MacuShield

Abilitățile vizuale sunt importante pentru jucătorii de tenis.

Nu este vorba doar de a putea vedea unde se află mingea, ci și cum se mișcă și dacă sau când acel jucător ar putea încerca următoarea lovitură.

Acuitatea dinamică bine dezvoltată (capacitatea de a menține claritatea vizuală atunci când jucătorii și/sau mingea sunt în mișcare) este semnificativă, deoarece o bună vedere statică poate face adesea toată diferența între a câștiga un punct la timp împotriva unui adversar.

 

 

  1.     Concentrarea

Menținerea unui nivel ridicat de concentrare în orice sport în mișcare rapidă, cum este tenisul, este esențială, mai ales atunci când primești o servă sau joci la fileu. Chiar și pentru o singură fracțiune de secundă, o scăpare a concentrării tale ar putea însemna pierderea unui punct important, în timpul jocului care înseamnă totul.

Ar trebui să fii mereu conștient de faptul că este esențial să rămâi concentrat în orice moment, chiar și sub presiune, deoarece, în caz contrar, jucătorii se pot trezi alergând după mingi pe care le-au ratat mai devreme, fiind în același timp vulnerabili în fața adversarului care nu se va lăsa până nu va câștiga.

 

  1.     Coordonarea ochi-mână

Coordonarea ochi-mână e necesară pentru a avea succes în orice sport cu rachetă. Nu este vorba doar de abilitățile fizice, ci și de preluarea informațiilor vizuale ca jucătorii să aibă o șansă de a câștiga sau de a performa bine.

Mâinile și picioarele noastre răspund pe baza informațiilor primite de la ochi, care trebuie să fie precise dacă vrem ca ambele să se miște conform intenției, fără erori! O temă comună a erorilor din toate sporturile poate duce adesea la o judecată vizuală slabă, așa că asigură-te că mergi periodic la un consult oftalmologic.

 

  1.     Percepția de adâncime

În sport, percepția adâncimii este necesară pentru plasarea precisă a loviturilor și pentru evaluarea pozițiilor defensive ale adversarului.

Percepția în profunzime ne asigură că avem suficient timp pentru a reacționa înainte de a întreprinde orice fel de acțiune. Așa cum știe orice sportiv, reflexele durează doar câteva secunde între procesele de gândire, astfel încât sunt esențiale atunci când trebuie să decidem ce tip de apărare se potrivește cel mai bine în orice moment al jocului.

  1.     Vedere periferică

O abilitate cheie pentru un jucător de tenis este aceea de a fi capabil să evalueze rapid și precis poziția adversarului, rămânând în același timp conștient de locația pe propriul teren. Acest lucru te va ajuta în realizarea contactului cu orice minge care vine spre tine și te ajută să conștizezi unde să lovești când servești adversarului.

  1.     Acomodație și convergență

Capacitatea de a schimba concentrarea de la un punct țintă în mijlocul unui joc rapid este ceea ce îi separă pe jucători, la orice nivel.

În tenis, ai un adversar și mingea lui care se află în permanență pe radarul tău, precum și alte elemente, cum ar fi liniile de delimitare sau stâlpii fileului din jurul tău.

Abilitățile de acomodare bine dezvoltate permit o mișcare fără probleme între țintele apropiate și cele îndepărtate. Urmărirea rapidă a mingii permite sacadări rapide și precise în diferite locații, ceea ce oferă mai mult timp pentru a concura împotriva acestor provocări.

tough tennis player 2021 09 24 03 56 20 utc

  1.     Viteza și intervalul de recunoaștere

Cea mai rapidă viteză de servă înregistrată a fost realizată de Rodger Federer – 63.9 m/s . Media sa este între 57.4 – 58.1 m/s, conform Sydney Morning Herald.

Acest lucru nu lasă prea mult timp pentru adversarii săi! Deși jucătorii profesioniști pot lovi mai repede decât amatorii, ei nu pot reacționa mai repede, deoarece le ia aproximativ o jumătate de secundă doar pentru a se pregăti indiferent de ce minge.

Cu un timp de reacție atât de scurt în timpul jocului, nu există nicio șansă împotriva unor concurenți de nivel superior, care au ani de experiență, în comparație cu cineva care joacă doar o dată la câteva luni.

Viața unui jucător depinde literalmente de viteza și de efectul loviturii sale de tenis. Ei trebuie să preia rapid indicii vizuale de la racheta adversarilor pentru a o returna cu precizie. Pentru că oportunitățile pentru acest lucru apar doar la fracțiuni de secundă, reflexele ar trebui să fie automate, mai degrabă decât gândite.

Câștigarea a 50 milisecunde poate face diferența dintre un punct pierdut și unul câștigat.

 

Îmbogățirea pigmentului macular poate crește viteza de reacție și astfel te ajută la câștigarea jocului. De aceea, trebuie să acordăm o atenție sporită cînd vine vorba de densitatea pigmentului nostru macular.

Testează această densitate la următorul control oftalmologic și află mai multe despre suplimentarea cu cei trei carotenoizi esențiali: luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină.

Află despre ei: https://macushield.ro/carotenoizii/

 

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This