fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Cum impactează pigmentul macular performanța vizuală?

Susținut de MacuShield

Macula este o parte a retinei ce este responsabilă cu percepția culorilor. Carotenoizii, cum ar fi luteina (L), zeaxantina (Z) și mezo-zeaxantina(M) se găsesc în această locație, mai exact în pigmentul macular.

LUTEINA

Luteina este cel mai abundent antioxidant din corpul nostru. Ea este un nutrient și un pigment care se găsește în multe fructe, legume și alte surse alimentare diferite. Este folosită în principal pentru a face rețete mai sănătoase, având în același timp un impact asupra sănătății ochilor prin absorbția luminii albastre!

Aceasta protejează macula – responsabilă de vederea culorilor sau de percepția detaliilor fine – și, de asemenea, reduce riscul de cataractă sau degenerescență maculară legată de vârstă.

Zeaxantina

Zeaxantina este un pigment care se găsește în retină și în alte părți ale ochiului. Ea lucrează cu luteina, care are și ea efecte antioxidante pe cont propriu – dar împreună fac mult mai mult!

Capacitățile fotoprotectoare ale zeaxantinei provin din faptul că este capabilă să absoarbă lumina UV înainte ca aceasta să îți afecteze structurile celulare din interior.

Are un rol antioxidant, pentru a ajuta la protejarea împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ, cât și rol neuroprotector.

Mezo-zeaxantina

Nu este de mirare că mezo-zeaxantina se găsește exclusiv în centrul maculei, deoarece joacă un rol important atunci când vine vorba de vederea noastră. Acest pigment ajută la creșterea contrastului și estompează orice exces de lumină care intră în contact cu suprafața sa, ceea ce ne poate duce la un stres oxidativ mai mic cauzat de radicalii liberi, oferindu-ți o vedere clară chiar dacă există raze care luminează direct spre tine!

acuitate vizuala

Acuitatea vizuală

Performanța vizuală poate susține acuitatea vizuală.

S-a demonstrat că acuitatea vizuală nu are legătură doar cu calitatea vieții, ci și cu abilitatea unei persoane de a vedea la o „rezoluție” bună. Cerințele societății noastre foarte vizuale necesită o vedere de înaltă calitate și, prin urmare, aceste persoane trebuie să aibă o vedere bună.

Sensibilitatea la contrast joacă un rol important în timpul diferitelor sarcini, cum ar fi orientarea sau mobilitatea, unde ai nevoie de răspunsuri rapide de fiecare dată; controlul echilibrului, care necesită precizie, în timp ce încă se face față multor distrageri pe drumul din față (ar putea fi implicat chiar și șofatul); percepția feței, performanța de citire, printre altele, de asemenea.

S-a constatat că persoanele cu o vedere mai bună sunt mai puțin predispuse la accidente sau la căzături, așa că nu este de mirare că performanța vizuală este direct legată de pigmentul macular.

MacuShield Original este un amestec puternic de antioxidanți care lucrează împreună pentru a crește nivelul pigmentului macular. Cei trei carotenoizi maculari LMZ3 lucrează cu toții pentru o acumulare mai rapidă și o mai bună protecție a zonei centrale – macula.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This