Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Cum ajută 3 min/zi de lumină roșie, vederea?

Susținut de MacuShield

Se pare că lumina roșie intensă poate îmbunătăți vederea.

Cercetătorii de la University College London au constatat acest lucru după ce au supus oamenii la 3 minute de expunere matinală la ea, o dată pe săptămână. S-a observat o creștere a capacității lor de a vedea detalii!

Aceștia cred că schimbarea provine dintr-o producție crescută de celule pigmentare fotoreceptoare pe bază de melanopsină de către celulele pigmentare din interiorul retinei, care sunt declanșate de razele UV cu lungime de undă mai mare, cum ar fi cele prezente în timpul orelor de răsărit sau de apus de soare.

Vederea scade pe măsură ce îmbătrânim, iar asta se întâmplă pentru că retina îmbătrânește mai repede decât restul organelor.

 

Ce s-a schimbat în sensibilitatea la contrastul culorilor?

Cercetătorii au măsurat cât de bine puteau oamenii să vadă culorile prin notarea sensibilității lor la contrast.

Toți participanții au avut o vedere normală la început, dar după 3 minute petrecute în lumina roșie intensă în timpul dimineații vs. după-amiază au raportat o mai bună distincție între nuanțele de culori din jur decât înainte de expunerea la aceste lumini.

Sensibilitatea la contrast a participanților care au fost expuși la lumina roșie dimineața s-a îmbunătățit în medie cu 17%.

time

Ora contează

Cercetătorii au constatat că aplicarea luminii trebuie să aibă loc dimineața pentru a avea efect. Participanții care au primit lumină după-amiaza nu au avut îmbunătățiri ale sensibilității la contrast.

Cercetarea arată că trei minute este durata optimă. Nu face nicio diferență o expunere mai lungă, iar efectele se simt până la o săptămână.

 

Sensibilitatea la contrast poate fi îmbunătățită pe un termen mai lung prin intermediul suplimentării pigmentului macular. Majoritatea oamenilor (aproximativ 78%) au o densitate a pigmentului macul scăzută, iar asta îi împiedică să diferențieze culorile ușor, îngreunându-le și viața de zi cu zi, atunci când sunt expuși la lumini.

 

Poți suplimenta pigmentul macular cu ajutorului MacuShield, despre care afli mai multe aici: www.macushield.ro

Iar despre pigmentul macular descoperi mai multe aici: www.macushield.ro/pigmentul-macular/

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This