Senzația de somnolență devine o problemă în timpul călătoriilor lungi cu mașina. Este important pentru siguranță să rămânem treji și să fim atenți la trafic, dar uneori corpul nostru are nevoie de odihnă suplimentară.
Iată câteva sfaturi despre cum poți evita să adormi în timp ce conduci noaptea sau chiar dimineața devreme, astfel încât să nu ajungi să faci accident.
- Asigură-te că te-ai odihnit cu o noapte înainte corespunzător.
Nu uita că e important să dormi măcar 7 ore cu o zi înainte ca să ai o călătorie în siguranță alături de cei dragi.
- Rămâi hidratat și consumă legume și fructe.
O alimentație adecvată ajută în orice situație. Poți să adaugi și cafea pe listă, însă încearcă să nu exagerezi cu consumul de cafea. O ceașcă, maxim două, ar trebui să fie suficient.
- Fă pauze regulate pe tot parcursul traseului.
Dacă simți că obosești, nu te forța. Ia o pauză. E necesară.
- Fă puțină mișcare în timpul pauzelor.
Dacă tot te oprești, fă și puțină mișcare. Cum e recomandat ca la 20 de minute de stat în fața ecranelor, să faci o pauză, se aplică și în cazul șofatului. Când ne concentrăm intens, avem nevoie de pauze.
- Lasă geamul deschis din când în când, pentru a lua aer curat.
- Nu consuma alcool cu o seară înainte și nu lua medicamente care provoacă somnolență.
- Dormi pentru 10-20 de minute.
Trage pe dreapta și dormi pentru câteva minute.
- Ascultă un podcast sau o carte.
Îți ocupi și timpul, îți ții mintea „în priză” și posibil să mai înveți și ceva nou.
- Joacă-te sau vorbește cu co-pilotul.
Chiar dacă ești singur în mașină, poți oricând să îți suni prietenii și să dezbateți subiecte, să glumiți sau să jucați „FAZAN”?
- Guma de mestecat
De ce gumă de mestecat? Previne căscatul.
Acum că ai aceste câteva trucuri, ai zice că ești gata să pornești la drum, dar am mai adăuga ceva.
- Ai grijă de vederea ta!
Când conduci noaptea, dacă vederea ta nu este optimă, s-ar putea să ai de suferit. Există multe metode prin care poți rămâne în siguranță, noaptea, când luminile te deranjează, dar cel mai important e să adresezi problema din interior. Din interiorul ochiului. Al retinei. Acolo există așa numitul „pigment macular”.
Pigmentul macular este constituit din cei trei antioxidanți (Luteină, Mezo Zeaxantină și Zeaxantină). Acesta se „consumă” zilnic în urma proceselor metabolice și se regenerează în funcție de aportul de carotenoizi din dieta noastră. MacuShield Original conține cantitatea recomandată de antioxidanți de care acesta are nevoie pentru a funcționa la capacitate optimă. Află mai multe: https://macushield.ro/pigmentul-macular/