Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

De ce e greu să conduci noaptea?

Susținut de MacuShield

Te-ai întrebat vreodată de ce este atât de greu să vezi atunci când conduci pe timp de noapte?

Există multe motive, dar cel mai frecvent este că ochii tăi au nevoie de timp pentru a se adapta după ce au fost expuși la prea multă lumină. Acest lucru se poate datora fie din cauza unor probleme de acomodare a acestora (capacitatea mușchilor oculari de a schimba focalizarea), fie pur și simplu din cauza lipsei de vizibilitate cauzată de strălucirea farurilor și a altor lumini de mașină din fața ta.

Dacă tu consideri că ești singurul care are probleme, află că nu e așa.

Acest lucru afectează 17 milioane de șoferi din Marea Britanie și sunt de trei ori mai multe accidente seara vs. ziua.

În India, peste 60% dintre accidente se produc după lăsarea întunericului, deoarece ochii umani devin mai puțin eficienți atunci când există puțină lumină disponibilă. La vizibilitate redusă performanța vizuală joacă un rol important. Un procent aproape la fel de mare este și în cazul celor din Coreea de Sud (53%).

 

Cum se ajunge la aceste procente?

condus

Orbirea de la faruri

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care șoferii au probleme de vedere pe timp de noapte este lumina provenită de la traficul din sens opus. Așa numitul „glare” de la farurile, luminile de întâlnire și luminile de ceață produce efecte care pot fi deranjante sau iritante, dar există o modalitate ușoară de a le învinge!

O opțiune de îmbunătățire a vederii purtătorilor de ochelari poate să fie să alegi lentile care reduc strălucirea dată de alte surse de lumină sau anti-reflex, cum ar fi semnele de circulație care se reflectă unele în altele.

Semne rutiere neclare și obiecte îndepărtate (miopie)

Niciodată nu este prea târziu pentru a face un control oftalmologic! Miopia este un alt risc pentru șoferii care nu își corectează această afecțiune, deoarece cu o vedere mioapă nu puteți vedea obiectele îndepărtate, cum ar fi semnele de circulație și alte obiecte și devine destul de dificil nu numai să reperi aceste obstacole, ci și să determini dacă acestea vin spre tine pe traiectoria ta de deplasare pe timp de noapte, când vizibilitatea ar fi redusă.

 

Orbire nocturnă (nictalopie)

Orbirea nocturnă sau nictalopia este o afecțiune care se referă la vederea slabă în lumină slabă sau în întuneric. La fel ca alte afecțiuni oculare, poate reprezenta o amenințare periculoasă atunci când se conduce noaptea, din cauza capacităților vizuale limitate pe care le are un șofer afectat în timp ce conduce vehicule pe drumuri cu iluminare redusă. Aici ne referim la cele din afara orașelor în timpul apusului, unde nu există lumini stradale pe kilometri întregi, ceea ce face dificilă, dacă nu chiar imposibilă, navigarea în siguranță fără asistență din altă sursă decât propriile faruri, care nu sunt întotdeauna suficiente, chiar și singure.

 

Soluția?

Cum îți poți îmbunătăți vederea pe timp de noapte?

Mulți oameni au probleme în a vedea clar atunci când conduc. O primă soluție pot fi ochelarii corectivi sau lentilele de contact care sunt disponibile pentru a face drumurile mai ușor de parcurs pentru toți șoferii!

Și dacă acest lucru nu este un stimulent suficient – poți să umbli la „butoanele interioare”.

Cum?

Impactul luminii farurilor poate fi extrem de obositor, mai ales dacă pigmentul macular este unul scăzut.

Schimbările rapide ale intensității luminii sunt periculoase pentru ochi. Poate fi dificil să te adaptezi rapid de la un tip de iluminare, cum ar fi atunci când intrați sau ieșiți dintr-un tunel. Dacă pigmentul macular este optim, crește capacitatea bună de filtrare care limitează timpul necesar pentru ca vederea să revină la normal.

Acest pigment macular este un soi de lentilă naturală de protecție a ochiului, unde se regăsesc antioxidanți precum luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină. Ei se „consumă” zilnic, așa că ce-i de făcut?

Suplimentarea pigmentului macular poate duce la susținerea performanței vizuale a șoferilor, iar MacuShield include cantitatea recomandată de acești trei antioxidanți.

Întreabă și medicul oftalmolog.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro