Protejează-ți vederea!

ask

Întreabă despre vedere!

Asistentul nostru îți stă la dispoziție!

mail

Scrie-ne pe mail!

clienti@amdnobel.ro

telefon

Sună-ne!

+40 720 277 538

Ciocolata neagră „îndulcește” vederea?

De ce ciocolata neagră „îndulcește” vederea?

Pentru început, conține antioxidanți care pot avea multe beneficii. De la beneficii pentru inimă, cât și pentru creier. Se pare că anumiți antioxidanți din acest delicios desert ar putea îmbunătăți vederea temporar.

Ea poate contribui la îmbunătățirea sănătății. Flavanolii din cacao au un efect benefic asupra vaselor de sânge, îmbunătățind fluxul sanguin și, implicit, vederea.

Un studiu recent a comparat efectele ciocolatei negre și ale celei cu lapte asupra percepției vizuale.
Studiul a analizat trei aspecte: acuitatea vizuală, sensibilitatea la contrastul literelor mici și sensibilitatea la contrastul literelor mari.

Rezultatele sugerează că ciocolata neagră poate avea un impact mai semnificativ asupra performanței vizuale.

Se pare că au existat îmbunătățiri la toate măsurătorile la două ore după ce au mâncat un baton de ciocolată neagră de 47 de grame cu 72% cacao. Îmbunătățirea vederii a fost mică, dar nu de ignorat, căci are și alte beneficii!

Cele mai bune și mai consistente rezultate sunt obținute cu ajutorul ciocolatei negre, care poate conține între 50-90% flavanoli de cacao. Ciocolata cu lapte tinde să fie făcută cu mai multă grăsime, astfel încât nu oferă la fel de mulți nutrienți sau antioxidanți atunci când sunt comparate între ele. Dacă preferi ceva mai dulce, încearcă să topești ciocolata neagră și adaugă fructe de pădure sau nucile preferate.

cioco

Deși este prea devreme ca oftalmologii să recomande acest lucru, se pare că de-a lungul anilor, ciocolata neagră a arătat în mod constant cât de bune pot fi efectele asupra sănătății, atâta timp cât alegi să o consumi cu moderație.

Pentru menținerea unei vederi optime este important ca o alimentație echilibrată să fie un obicei zilnic.

Ce ai mai putea să introduci în farfuria ta?

1) Grăsimi Omega-3 (pește)

2) Legume verzi bogate în luteină și zeaxantină ca spanacul, kale, broccoli, păstăi și chiar ouă

3) Legume portocali și fructe (ex: cartofi dulci, morcovi, pepene galben, caise, etc.)

Distribuie:

Articole de citit!

pop up