Impactul dietei asupra
Pigmentului Macular
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
Nutriția și dieta joacă un rol major în menținerea echilibrului sănătății noastre, iar suplimentele alimentare nu ar trebui să înlocuiască o dietă sănătoasă.
Cantitatea de legume necesară în alimentația zilnică pentru a asimila 12 mg de carotenoizi
Morcov
~2.5 µg/g
4800 g
Ardei Gras Verde
8.8 µg/g
1363 g
Salată Verde
10 µg/g
1200 g
Mazăre
19 µg/g
631 g
Gălbenuș
~21.9 µg/g
547 g
Fistic
~25 µg/g
480 g
Broccoli
33 µg/g
360 g
Praz
36.8 µg/g
326 g
Porumb
~50 µg/g
240 g
Busuioc
70.5 µg/g
170 g
Pătrunjel
106.5 µg/g
112 g
Kale
114.7 µg/g
104 g
Dietary Sources of Lutein and Zeaxanthin Carotenoids and Their Role in Eye Health El-Sayed M. Abdel-Aal,1,* Humayoun Akhtar,1 Khalid Zaheer,2 and Rashida Ali3,4 2013, United States Department of Agriculture Agricultural Research Service
Factorii care influențează gradul de absorbție al carotenoizilor în dietă
- Tipul alimentului (crud, procesat, supliment)
- Cantitatea și natura grasimilor (ajută la absorbția carotenoizilor)
- Fosfolipidele
- Fibrele
- Natura carotenoizilor
- Dispersia emulsiilor gastrice și intestinale
- Fosfolipidele biliare
Puterea antioxidativă a carotenoizilor în nutriția noastră
- Toți cei trei carotenoizi (LMZ) 60%
- Doar Mezo Zeaxantina 45%
- Doar Zeaxantina 32%
- Doar luteina 25%
Gama MacuShield și impactul ei asupra alimentației noastre
MacuShield Original
Formula Originală MacuShield conține cantitatea recomandată de carotenoizi de care organismul are nevoie pentru a păstra o vedere sănătoasă.
MacuShield Gold
Formula MacuShield a fost îmbogățită cu recomandările obținute în cel mai mare studiu clinic pentru degenerescență maculară legată de vârstă (AREDS I si AREDS II) și conține exact cantitatea solicitată.
EXTRACT NATURAL
Ambele formule au la bază extractul natural din florile de crăiță, ingredient ce oferă unul dintre cele mai ridicate niveluri de calitate în obținerea celor trei carotenoizi. Aceștia sunt importanți în nutriția noastră pentru o vedere optimă.
Dieta supra-procesată
Majoritatea bucătăriilor moderne se orientează și spre noi tipuri de preparate precum cele semi-gătite. Din păcate, acestea au un aport nutrițional scăzut. Țările cu cea mai mare cantitate de alimente supra procesate sunt Irlanda și Belgia, dar nici celelalte țări nu sunt cu mult în urmă, lăsând loc unei îmbunătățiri sesizabile în nutriția lor.
Disponibilitatea alimentară
Luteina
Disponibilă în alimentație, în legumele verzi
Mezo Zeaxantina
Nu este disponibilă în alimentația europeană
Zeaxantina
Disponibilă în alimentație, în legumele portocalii
Ce spun statisticile despre nutriție
Absorbția carotenoizilor
Variază de la individ la individ și este în general redusă, chiar și la o dieta adecvată. Aceasta depinde de gradul de triturare al alimentelor vegetale și poate fi îmbunătățită în prezența uleiului sau a colesterolului.