fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

5 factori ce influențează sănătatea ochilor

Susținut de MacuShield

5 factori ce influențează sănătatea ochilor

Este o realitate a vieții faptul că vederea noastră se deteriorează pe măsură ce îmbătrânim. Dar există și alți factori care pot contribui la pierderea vederii, dintre care unii îi putem controla. De exemplu, dacă petrecem mult timp uitându-ne la ecrane, fie că este vorba de muncă sau de timp liber, acest lucru ne poate suprasolicita ochii și poate duce la dureri de cap sau oboseală. La fiecare 20 de minute, este important să luăm o pauză și să ne uităm la ceva aflat la 6 metri distanță timp de 20 de secunde. Iar când vine vorba de ecrane, cu cât mai luminoase, cu atât mai răi; studiile au arătat că utilizarea unui ecran cu luminozitate ridicată poate crește oboseala ochilor.

Ochi uscați, afecțiuni ce duc la operația ochilor sau orbire bruscă, toate pot fi prevenite sau întârziate în funcție de alegerile pe care le facem în viață.

Ce influențează negativ?

  • Fumatul

Fumul de țigară conține substanțe novice ce pot duce la înroșirea și iritarea ochilor.

Studii recente arată că fumătorii fac mai frecvent degenerescența maculară și cataractă.

  • Lentilele de contact

Depozitarea sau manipularea incorectă a lentilelor de contact pot determina apariția unor conjunctivite urâte.

  • Soarele

Expunerea la soare fără ochelari de protecție cu factor UV este un factor de risc pentru apariția degenerescenței maculare și cataractei. Instalarea afecțiunilor se poate instala în câțiva ani.

  • Alcoolul în exces

Duce la scăderea vederii prin afectarea nervului optic, din cauza deficitului de proteine și vitamine B cauzate de consumarea alcoolui în exces.

  • Praful și părul de animal

Sunt puternici alergeni ce pot duce la roșeață ochilor și senzația de uscăciune.

Având grijă de ochii noștri ne prelungim vederea bună mulți ani. Toată lumea a auzit zicala „un măr pe zi ține doctorul departe”. Ei bine, este ceva de spus despre această filozofie atunci când vine vorba de vederea noastră. La fel cum consumul de alimente sănătoase ne ajută să ne menținem corpul puternic, la fel și îngrijirea ochilor noștri ne ajută să ne prelungim vederea bună pentru mulți ani. Asta înseamnă să consumăm alimente bogate în vitaminele A și C, precum și luteină și zeaxantina și să ne asigurăm că dați o pauză ochilor voștri.

Înseamnă, de asemenea, să purtați ochelari de soare atunci când sunteți în aer liber și să folosiți cu moderație ecranele de calculator și alte dispozitive digitale. Adoptarea acestor pași simpli poate contribui în mare măsură la conservarea vederii noastre pe măsură ce îmbătrânim.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This