fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

O simplă pereche de căști ți-ar putea monitoriza creierul

Susținut de MacuShield

O simplă pereche de căști ți-ar putea monitoriza creierul

 

Ce se întâmplă dacă o pereche de senzori asemănător autocolantelor ar putea transforma căștile dvs. într-un monitor puternic de sănătate capabil să semnaleze tulburările cerebrale sau ale dispoziției și să le trateze cu sunete sau impulsuri electrice în timp real?

 

Inginerii de la Universitatea din California, San Diego, dezvoltă senzori flexibili, suficient de mici pentru a se potrivi pe căști, care pot înregistra activitatea electrică a creierului. Într-o zi, senzorii ar putea monitoriza și trata condițiile reale de mediu, redând sunete sau folosind stimularea electrică pentru a influența activitatea creierului, un tip emergent de terapie.

 

Putem deturna semnalul auditiv pentru a conduce stările creierului către rezultate mai dezirabile. Aceste lucruri sunt posibile acum că putem închide bucla dintre producerea de sunete și măsurarea activității creierului.

Cercetătorii spun că această tehnologie ar putea fi folosită pentru a ajuta la diagnosticarea și tratarea unei liste lungi de afecțiuni, de la boli legate de creier, cum ar fi Parkinson, Alzheimer și epilepsie, până la stări de dispoziție, cum ar fi tulburarea de stres posttraumatic, anxietatea și depresia. De asemenea, ar putea detecta și trata accidente vasculare cerebrale, tinitus, apnee în somn și leziuni cerebrale traumatice.

casti

O mulțime de cercetări au explorat dispozitivele purtabile pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, dar dispozitivele purtate în ureche ar putea fi deosebit de utile pentru condițiile care afectează creierul. Pacienții testați pentru epilepsie, de exemplu, ar putea fi monitorizați de la distanță, chiar purtând senzorii noaptea pentru a surprinde convulsii care ar fi putut să nu fi fost detectate.

Dar, probabil, cea mai interesantă utilizare potențială este un sistem „în buclă închisă” care poate monitoriza și trata condițiile în mod automat, fără intervenția umană. La pacienții cu tinitus, un țiuit în urechi din cauza activității anormale a creierului, dispozitivul ar putea monitoriza starea și poate testa o varietate de sunete.

 

Tehnologia ar putea trata tulburările de somn, degenerarea cognitivă, atacurile de panică sau durerea cronică într-un mod similar – oferind muzică, instrucțiuni de respirație profundă, mantre pozitive sau stimulare electrică și ajustând terapiile pe baza răspunsului în timp real.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This