fbpx

Transport gratuit la comenzile peste 200 de lei.

Implantul Intraocular

Susținut de MacuShield

Colaborarea dintre KTH și Karolinska Institute a facilitat plasarea precisă a micro-organelor, în special a insulițelor pancreatice sau a insulițelor Langerhans, în ochi, fără a necesita suturi. Acest progres este promițător pentru terapiile pe bază de celule, cum ar fi tratamentul diabetului de tip 1 sau tip 2, folosind ochiul ca platformă.

Potrivit medicilor, ochiul este o alegere ideală pentru această tehnologie datorită lipsei de celule imunitare care reacţionează de obicei negativ în timpul fazei inițiale de implantare. Transparența sa permite, de asemenea, monitorizarea vizuală și microscopică a progresului implantului în timp.

Dispozitivul este în formă de pană, măsoară aproximativ 240 de micrometri în lungime, permițându-i să fie fixat mecanic la unghiul dintre iris și cornee în camera anterioară a ochiului. Această cercetare reprezintă exemplul inițial de fixare mecanică a unui dispozitiv în camera anterioară a ochiului.

Dispozitivul medical a fost creat pentru a ține mini-organe vii într-o micro-cușcă și pentru a introduce utilizarea unei tehnici de ușă cu clapetă pentru a evita necesitatea unei fixări suplimentare.

6fd6b532 f57e 3593 4fba 0e849108fbf6

În experimentele efectuate pe șoareci, dispozitivul a rămas pe loc în organismul viu timp de câteva luni. În plus, organele în miniatură s-au integrat rapid cu vasele de sânge ale animalului gazdă și au funcționat conform așteptărilor.

Dispozitivul actual este unic și, printre altele, va sta la baza muncii continue de a dezvolta un microsistem integrat pentru studiul funcției și supraviețuirii insulelor Langerhans din camera anterioară a ochiului”, spune. Acest lucru este, de asemenea, de mare importanță translațională, deoarece transplantul insulelor Langerhans în camera anterioară a ochiului la om este obiectul unor studii clinice la pacienții cu diabet.

Această tehnologie abordează un obstacol semnificativ în progresul terapiilor celulare, inclusiv a celor pentru diabet. Mai exact, elimină necesitatea tehnicilor invazive pentru a monitoriza performanța grefei și a ghida îngrijirea pacientului, asigurând succesul pe termen lung al transplanturilor.

Acest dispozitiv implantabil este un prim pas către microdispozitive medicale avansate care pot localiza și monitoriza funcția grefelor celulare. Designul acestuia va permite integrarea și utilizarea în viitor a funcțiilor mai avansate ale dispozitivului, cum ar fi electronica integrată sau eliberarea de medicamente.

Ne găsești și pe:

logo macushield

Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi!

Contact

031 104 0016

office@amdnobel.ro

Share This